χαμογελο του παιδιού

Στις 22 Αυγούστου ξεκινούν τα 34α Αισχύλεια στην Ελευσίνα

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 30 Ιουλίου 2009 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Αυτοδιοίκηση, Δήμος Ελευσίνας, Νομός Αττικής, Πολιτισμός. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Για 34η χρονιά ανοίγουν τις πύλες τους τα Αισχύλεια στις 22 Αυγούστου. Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, τριήμερο οικολογικών ντοκιμαντέρ είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ, το οποίο διαρκεί έως τις 10 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα των Αισχυλείων 2009 περιλαμβάνει 10 θεατρικές παραστάσεις. Πρόκειται για τις: «Πέρσες» από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Ντίμιτερ Γκότσεφ, «Τρωάδες» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, «Δον Κιχώτης» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, «Ύμνος προς τη Δήμητρα» από την Εταιρεία Θεάτρου Ηώς σε σκηνοθεσία Μίρκας Γεμεντζάκη, «ΟDC…after homer – performance» σε σκηνοθεσία Ελλης Παπακωνσταντίνου, «Χοηφόρες» από το Θεσσαλικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, «Ευριπίδου Σπαράγματα ή απλά μαθήματα μιας άγνωστης μυθολογίας» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ από την Θεατρική Σκηνή του Π.Ο.Δ.Ε, «Η Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου από το Θέατρο Εποχή, «Το Ασχημόπαπο» από το Θέατρο Νέων.

Επίσης συναυλίες θα δώσουν οι Μανώλης Μητσιάς, Φοίβος Δεληβοριάς , Μόνικα, Νίκος Ξυδάκης-Νανά Μπινοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου-Μάρθα Φριντζήλα).

Το Φεστιβάλ διοργανώνει ακόμα (στις 21 Σεπτεμβρίου) επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η Υποκριτική στο αρχαίο ελληνικό δράμα», καθώς και ένα τριήμερο οικολογικών Ντοκιμαντέρ, από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή οικολογικών οργανώσεων και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα, τα φετινά Αισχύλεια θα φιλοξενήσουν την καλλιτέχνιδα-περφόρμερ, Λήδα Παπακωνσταντίνου, η οποία, παρεμβαίνοντας με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, video art και κατασκευές σε μία έκταση 5.000 τ.μ. στις ανενεργές βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Παλαιού Ελαιουργείου θα δημιουργήσει μια μοναδική εγκατάσταση αναπαράγοντας τον αρχαίο μύθο της αρπαγής της κόρης και της καθόδου στον Αδη.

Επίσης, ο χώρος του Παλαιού Ελαιουργείου εντάχθηκε στο πρόγραμμα Art Locus του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού, ένα πρόγραμμα περιφερειακής πολιτιστικής ανάπτυξης που αφενός στοχεύει στην αποκέντρωση της σύγχρονης ελληνικής θεατρικής και χορευτικής δραστηριότητας και την τόνωση της τοπικής κοινωνίας της περιφέρειας και αφετέρου στην χρήση αναξιοποίητων -πλην ιδιαίτερων αισθητικά ή ιστορικά- χώρων με σκοπό την επανασήμανσή τους ως πολιτιστικών εναλλακτικών χώρων.

Το Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας ήταν ένας από τους 5 χώρους που προκρίθηκαν πανελλαδικά και εντάχτηκε στο πρόγραμμα και θα έχει μάλιστα την χαρά και την τιμή να εγκαινιάσει το Πρόγραμμα με μια σειρά παραστάσεων από θεατρικές ομάδες και ομάδες χορού, παραστάσεις που θα διεξαχθούν το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Παράλληλα οι θεατρικές και χορευτικές ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πραγματοποιούν από τις 20 Αυγούστου ανοιχτές πρόβες στο Ελαιουργείο, όπου το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει τη διαδικασία και την προετοιμασία μια θεατρικής παράστασης.

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση