Κωστής Σιμιτσής, Δήμαρχος Καβάλας

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 16 Ιουλίου 2009 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Αυτοδιοίκηση, Δήμος Καβάλας, Νομός Καβάλας, Συνεντεύξεις. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

«Βάζουμε τα θεμέλια μιας πόλης πύλης προς τα Βαλκάνια»

       

Γράφει ο Ηλίας Αντωνίου

       

Κώστας Σιμιτσής 2Η eparousia συνομίλησε με τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Κωστή Σιμιτσή, ο οποίος μας αναλύει τους στόχους που έχει θέσει για την πόλη της Καβάλας, ενώ παρουσιάζει συνοπτικά το έργο που έχει επιτύχει έως τώρα.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει στα θέματα του περιβάλλοντος, ενώ μας εξηγεί πως κύριος στόχος μιας Δημοτικής Αρχής είναι να βελτιωθεί η ζωή της πόλης σε όλα τα επίπεδα κι αυτό να ωφελήσει το σύνολο των πολιτών.

eparousia: Η πόλη της Καβάλας περιβάλλεται από βουνό και θάλασσα. Τι μέτρα περιβαλλοντικής πολιτικής έχετε λάβει για την προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής;

Απάντηση: Η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε στην υλοποίηση όλων των προγραμμάτων ανακύκλωσης που έχουν τεθεί σ’ εφαρμογή και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των δημοτών.
Σήμερα, ο Δήμος Καβάλας εκτός από το πρόγραμμα ανακύκλωσης για χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο που εφαρμόζει με τους μπλε κάδους, αλλά και την ανακύκλωση μπαταριών, υλοποιεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών συσκευών.
Για το λόγο αυτό τοποθέτησε σε όλα τα σχολεία της Καβάλας όπως επίσης και σε δημόσια κτίρια, ειδικούς πράσινους κάδους που προορίζονται για την ανακύκλωση μικρών ηλεκτρικών συσκευών.
Η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζοντας την συμμετοχή και τη συμβολή των παιδιών στην ανακύκλωση ξεκίνησε μια προσπάθεια ενημέρωσης όλων των μαθητών των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων.
Επισκέφθηκα προσωπικά όλα τα δημοτικά σχολεία και μερικά γυμνάσια και ενημέρωσα τους μαθητές για τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης.
Ταυτόχρονα, τους παρακίνησα να μιλήσουν στους γονείς τους ώστε κάθε οικογένεια να συμβάλει στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην προστασία του περιβάλλοντος.
Επίσης, ο Δήμος Καβάλας έχοντας ενταχθεί στο νομοθετημένο Σύστημα, ανακυκλώνει εγκαταλελειμμένα οχήματα και ελαστικά, μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές και χρησιμοποιημένα λάδια.
Όσον αφορά τα αστικά απορρίμματα, ο Δήμος μας έχει ενταχθεί στο σύστημα της Περιφέρειας ΑΜΘ, όπου ιδρύθηκε η εταιρία ΔΙΑΜΑΘ ΑΕ με συμμετοχή των ΤΕΔΚ και των πρωτευουσών των Νομών.
Ο Δήμος Καβάλας από την πρώτη στιγμή υποστήριξε τη δημιουργία του ΚΔΑΥ στα όριά του και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος της Νέας Καρβάλης παρά τις αντιδράσεις πολύ μικρής ομάδας κατοίκων.

Διαχείριση λυμάτων και εξοικονόμηση ενέργειας
Στο πλαίσιο της προστασία του περιβάλλοντος η διοίκηση του δήμου προχώρησε στην υλοποίηση δράσεων όπως:
- Επέκταση του βιολογικού καθαρισμού με τον οποίο επιτυγχάνεται η τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων.
- Συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ για μείωσης της ενεργειακής κατάστασης των δημοτικών κτιρίων.
- Μελέτη κατασκευής οροφόκηπων στα δημοτικά κτίρια για τη βελτίωση του μικροκλίματος στο άμεσο περιβάλλον των κτιρίων και την καλύτερη μόνωσή τους χειμώνα και καλοκαίρι.
- Συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των ακτών εντός του αστικού κέντρου με την ανάρτηση Γαλάζιων Σημαιών.
- Συνεργασία με το ΤΕΙ Καβάλας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας για εκπόνηση μελέτης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Δεντροφυτεύεις σε αυλές σχολείων και κοινόχρηστους χώρους
Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας θέσαμε ως βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Έτσι, ξεκινήσαμε την υλοποίηση ενός μεγάλου προγράμματος δεντροφυτεύσεων σε αυλές δημοτικών σχολείων και σε κοινόχρηστους χώρους.
Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας ανταποκρίθηκε σε όλα τα αιτήματα των μαθητών δημοτικών σχολείων της Καβάλας που ζητούσαν να γίνουν δεντροφυτεύεις είτε στις αυλές των σχολείων τους είτε σε παραπλήσιους κοινόχρηστους χώρους.
Με τον τρόπο αυτό επιτύχαμε την αισθητική αναβάθμιση και βελτίωση των σχολικών αυλών ενώ ταυτόχρονα αξιοποιήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εγκαταλειμμένες εκτάσεις.

Η πόλη «αναπνέει» με νέα πάρκα και χώρους αναψυχής
Μια νέα εποχή εγκαινιάζεται για τον Δήμο Καβάλας στον τομέα της δημιουργίας πάρκων αναψυχής και κοινόχρηστων χώρων.
Αποφασίστηκε να λυθεί ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε παραπάνω από τρείς δεκαετίες περίοικους αλλά και ιδιοκτήτες οικοπέδων, που δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους.
Οι συγκεκριμένες εκτάσεις είχαν ενταχθεί στο Σχέδιο Πόλης το 1980 ως κοινόχρηστοι χώροι.
Όμως ουδέποτε καταβλήθηκαν αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες τους ούτε ποτέ προτάθηκε σε αυτούς ανταλλαγή του αυτοκινήτου τους με άλλο ισάξιο δημοτικό. Έτσι, οι ιδιοκτήτες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν.
Σήμερα, ο Δήμος αντιμετωπίζει το μεγάλο δίλημμα: θα αποδώσει τις εκτάσεις στους ιδιοκτήτες για εμπορική και οικιστική εκμετάλλευση ή θα τις απαλλοτριώσει;
Στην πρώτη περίπτωση, τα τελευταία τμήματα ελεύθερων εκτάσεων σε ήδη πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλη θα οικοδομούνταν με ότι αυτό συνεπάγονταν για τις συνθήκες ζωής των κατοίκων.
Στη δεύτερη περίπτωση, θα αποδίδονταν ως ελεύθεροι χώροι σε όλους τους δημότες.
Με τη λύση – τομή που αποφάσισε η διοίκηση του Δήμου για απαλλοτριώσεις των περισσοτέρων εκτάσεων επιχειρείται να διαμορφωθούν ελεύθεροι και ανοιχτοί χώροι για περίπατο, αναψυχή, αθλητικές δραστηριότητες αλλά και να αναδειχτούν πολιτιστικά μνημεία.
Στο κέντρο της πόλης τέτοιος χώρος, αναδεικνύει το μνημείο του μεσαιωνικού Υδραγωγείου είναι πίσω από τις Καμάρες, ενώ στα δυτικά είναι η ιδιοκτησία Παγοποιείο ΑΕ και της ΔΕΗ.

Αποτροπή δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με λιθάνθρακα
Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση του Δήμου Καβάλας στα επιχειρούμενα σχέδια της ΔΕΗ για την εγκατάσταση στην Καβάλα και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νέας Καρβάλης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση λιθάνθρακα.
Ο Δήμος Καβάλας πρωτοστάτησε στην προσπάθεια και πέτυχε να αποτρέψει τη δημιουργία της μονάδας, ενώ με την κινητοποίηση όλων των τοπικών φορέων και οργανώσεων, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, κατάφερε να ευαισθητοποιήσει το σύνολο των κατοίκων του νομού Καβάλας πάνω σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
Στη μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας συγκεντρώθηκαν περίπου 12.000 κάτοικοι της πόλης και των γύρω περιοχών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημάρχου και της Επιτροπής Πρωτοβουλίας».

eparousia: Κύριε Δήμαρχε τα προβλήματα είναι πολλά.  Οι απαιτήσεις των πολιτών δικαιολογημένες. Ποιος πρέπει να είναι ο σύγχρονος ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα του Δημάρχου;

Απ: Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και επηρεάζει με διάφορους τρόπους τους Δήμους μας βάζει όλους σε θέση μάχης και μας υποχρεώνει να δώσουμε απάντηση σε θεμελιώδη ερωτήματα της πολιτικής.
Μπορεί μέχρι τώρα να υπεκφεύγαμε και να καλυπτόμασταν πίσω από την καθημερινότητα, την ανάγκη της άμεσης δράσης, τις παρεμβάσεις σε επίπεδο προσωπικής αντιμετώπισης των ζητημάτων.
Πράγματα που είναι βέβαια αναγκαία, μερικές φορές όμως σκοτίζουν την κρίση και εμποδίζουν τον στοχασμό. Υποβιβάζουν την πολιτική σε απλή διαχείριση, σε ένα σκέτο τεχνοκρατικό χειρισμό.
Το πώς θα τα βγάλουμε πέρα τείνει να γίνει κυρίαρχο ζήτημα.
Έτσι, η μικροπολιτική τείνει να υποκαταστήσει την μακροπολιτική.Περιοδεία Δημάρχου Κωστή Σιμιτσή
Ο στόχος μιας δημοτικής αρχής είναι να βελτιωθεί η ζωή της πόλης σε όλα τα επίπεδα κι αυτό να ωφελήσει το σύνολο των πολιτών.
Αντίθετα, οι ενέργειες ενός τεχνοκράτη Διευθύνοντα Συμβούλου μπορεί μεν να οδηγήσουν την εταιρία σε κερδοφορία και ν’ αυξήσουν την τιμή της μετοχής της όμως αυτό θα οφείλεται στη δυστυχία εκατοντάδων μισθωτών της που απολύθηκαν.
Η οικονομική φρίκη που μετατρέπει τον άνθρωπο σε αριθμό, στατιστικό μοντέλο, αναλώσιμο είδος, δεν μπορεί να αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αν παρακινούμασταν αποκλειστικά από το σύγχρονο επιχειρηματικό μάνατζμεντ, θα έπρεπε να συμπεριφερθούμε ανάλογα.
Ν’ απολύσουμε προσωπικό, να μειώσουμε τους μισθούς, να κόψουμε τις δαπάνες που δεν σχετίζονται με τον σκληρό πυρήνα των αρμοδιοτήτων των Δήμων, όπως είναι τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας, η λειτουργία του Κοινωνικού Καταστήματος οι επιχορηγήσεις για τον πολιτισμό, οι ενισχύσεις στα σωματεία.
Είναι πολύ εύκολο σήμερα να αποδείξει κάποιος ότι για τη ΔΕΥΑΚ φτάνουν και περισσεύουν 60 μισθωτοί.
Η ιδιωτική επιχείρηση θα προχωρούσε αμέσως σε εκκαθαρίσεις.
Η δημόσια ποτέ.
Κι αυτό γιατί οφείλει να αναλογιστεί τη δυστυχία που θα σκορπίσει στην πόλη, την επιβράδυνση στην ανάπτυξη, τις γενικές αρνητικές συνέπειες στην οικονομία του συνόλου και στην κοινωνική συνοχή.
Έτσι, μέχρι ένα όριο που η υπέρβασή του δηλώνει κακοδιαχείριση, σπατάλη, πολιτική εκμετάλλευση και διαφθορά, η δημόσια επιχείρηση διαφέρει κατά πολύ από την ιδιωτική.
Άλλος πάλι θα μπορούσε να μας πείσει με αριθμούς, νόμους και λογικά ή λογιστικά επιχειρήματα πως οι Παιδικοί Σταθμοί μιας πόλης με τον πληθυσμό και τη γεωγραφία της Καβάλας δεν χρειάζεται να είναι πάνω από τρεις και ότι τα παιδιά που φιλοξενούνται σ’ αυτούς δεν πρέπει να ξεπερνάνε τα τετρακόσια, αφού τόσα ίσως καλύπτει η κρατική χρηματοδότηση.
Γιατί τάχα όσοι δεν έχουν παιδιά ή τα παιδιά τους μεγάλωσαν πια να πληρώνουν τον πλεονάζοντα αριθμό; Μια μείωση, εξάλλου, του αριθμού των παιδιών θα αποδέσμευε πολύτιμα κεφάλαια για την ανάπτυξη της πόλης, ίσως και πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, μας λένε κάποιοι.
Η επιχειρηματολογία αυτή δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη τον κοινωνικό χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η πόλη δεν είναι επιχείρηση και η «μετοχή» της δυναμώνει και αποκτά μεγαλύτερη αξία όταν δίνει εισόδημα και φωνή στους ανθρώπους της, όταν διαρρηγνύει τους θύλακες φτώχειας και διαχέει την ευημερία σε όλο τον πληθυσμό, όταν παρακινεί και τους μη προνομιούχους να συμμετάσχουν στη ζωή της.
Όταν τους δίνει φωνή και έκφραση.
Πού θα καταντήσει η Καβάλα όταν οι κάτοικοί της πάψουν να αποτελούν μια βιώσιμη δυναμική κοινότητα ανθρώπων με ελπίδες, επιθυμίες, φιλοδοξίες;
Μια δημοτική αρχή άξια της λαϊκής εντολής της, επιστρατεύοντας τις αρχές της σύγχρονης διοικητικής επιστήμης και σεβόμενη απεριόριστα το δημόσιο χρήμα, λειτουργεί μέσα στην κοινωνία εκτιμώντας τις ανάγκες της, προλαβαίνοντας τις νέες, προλειαίνοντας το έδαφος για καινούργιες αντιλήψεις, νοοτροπίες, συμπεριφορές. Υπηρετεί τον λαό αναδεικνύοντας και προστατεύοντας το γενικό συμφέρον.
Ας το ξεκαθαρίσουμε επιτέλους.
Σε όλους τους τομείς, όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αρμοδιότητα, οι Δήμοι πρέπει ν’ ασκήσουν επεκτατική πολιτική.
Ν’ ανοίξουν τη βεντάλια των παροχών στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στις προνοιακές δομές.
Να κάνουν έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας στο κέντρο και την περιφέρεια.
Να τολμήσουν τον πολεοδομικό σχεδιασμό και να επιδιώξουν την αειφόρο ανάπτυξη.
Να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία για να δημιουργηθούν κέρδη αποτελεσματικότητας, δηλαδή περισσότερο και καλύτερο αποτέλεσμα με τη μικρότερη δαπάνη.
Σήμερα, για παράδειγμα, και για την επόμενη δεκαετία στο σχέδιο πόλης της Καβάλας δεν προβλέπεται πουθενά χώρος για την ανέγερση συνεδριακού και συναυλιακού κέντρου.
Αλλά και δεν χρηματοδοτείται πλέον από ευρωπαϊκά προγράμματα η πανάκριβη κατασκευή του.
Εντούτοις, όλες οι παρατάξεις στα προεκλογικά τους προγράμματα συνέκλιναν στον κοινό στόχο της δημιουργίας νέων χώρων πολιτισμού και ιδίως αίθουσας συνεδριακού χαρακτήρα, συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Αν όμως μας παρουσιαστεί μια ευκαιρία, θα την αφήσουμε είτε επειδή πρέπει να είμαστε γενικώς οικονόμοι ακόμη και σε βαθμό ασφυξίας, είτε επειδή προφανώς δεν αγγίζει το τέλειο;
Μπροστά σε παρόμοια διλήμματα δοκιμάζονται η διοικητική μας επινοητικότητα, η οικονομική μας προνοητικότητα και, παράλληλα, η πολιτική μας αρετή. Επιβάλλεται να υπηρετήσουμε τους προγραμματικούς μας στόχους, αυτούς που κρίθηκαν από το εκλογικό σώμα, σθεναρά, με πίστη και αισιοδοξία ότι έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε.

eparousia: Ο Καβαλιώτικος λαός σάς εμπιστεύτηκε με την ψήφο του. Ποιο είναι το όραμα που έχετε για την πόλη της Καβάλας και ποιοι οι στόχοι που έχετε θέσει από την αρχή της θητείας σας ώστε να το υλοποιήσετε;

Απ: Στο τεχνικό κομμάτι του Δήμου μας ο επόμενος χρόνος είναι κρίσιμος.
Βάζουμε τα θεμέλια μιας πόλης πύλης προς τα Βαλκάνια. Μιας πόλης εμβληματικής στον ευρύτερο γεωπολιτικό μας χώρο.
Σχεδιάζουμε την Καβάλα που αγαπάμε όλοι μας, την Καβάλα που αξίζει να την κατοικούμε.
Για το ΓΠΣ κινητοποιήθηκαν πλήθος άνθρωποι και συλλογικοί φορείς.
Χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς, με αίσθημα ευθύνης οργανώνουμε πολεοδομικά την Καβάλα της επόμενης εικοσαετίας.
Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού πήραμε μια απόφαση γενναία και την εντάξαμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2009.

Λύνουμε το πρόβλημα των δεσμευμένων ιδιοκτησιών και τις αποδίδουμε σε κοινή χρήση.
Ένα χρόνιο πρόβλημα διάρκειας 30 ετών λύνεται επί τέλους τώρα, προς όφελος της Καβάλας και των Καβαλιωτών.
Παράλληλα, είναι για μας ζήτημα βαθειά ιδεολογικό να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Με το Τεχνικό Πρόγραμμα φέρνουμε τη γειτονιά στο κέντρο.
Οι εγκαταλειμμένες συνοικίες, το Παληό, η Καρβάλη, το Χαλκερό, αναδεικνύονται, η πόλη γίνεται καλύτερη και πιο ανθρώπινη.
Ένα ποσό που υπερβαίνει το 1,5 εκ.€ θα δοθεί σε πρώτη φάση για έργα και άλλα τόσα για μελέτες.
Το πρόγραμμα “όμορφη γειτονιά – όμορφη πόλη” θα δώσει ζωή στους δρόμους, πνοή στις γειτονιές, αξιοπρέπεια στους κατοίκους.
Ύστερα από πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, προχωράμε στην ανάθεση των μελετών.
Δημόσιοι χώροι, με τη δική τους ιδιαίτερη σημασία και εμβληματικότητα όπως οι πλατείες μπροστά και πίσω από τις Καμάρες ή η πλατεία Καπνεργάτη θ’ αλλάξουν μορφή.
Παράλληλα, με το πρόγραμμα της αισθητικής αναβάθμισης φιλοδοξούμε να ανακαινίσουμε με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων την ιστορική συνοικία της Παναγίας, τις προσφυγικές συνοικίες των 500 και 1000 καθώς και όλη την ευρεία περιοχή του εμπορικού κέντρου.
Βέβαια, εκτός από τα μεγάλα, υπάρχουν και τα μικρά έργα, αυτά που θα ανακουφίσουν τους πολίτες.
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα υπάρχουν ακόμη 2 σημαντικές παρεμβάσεις:
Προχωράμε στη μελέτη βιωσιμότητας για 2 υπόγεια πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης.
Αν η μελέτη δείξει θετική οικονομική προοπτική, σύντομα θ’ αρχίσουν τα σκαψίματα και θ’ αλλάξει μορφή το κέντρο της πόλης, ενώ θα γίνουν ορατά τα σχετικά αποτελέσματα στο κυκλοφοριακό της Καβάλας.
Αλλάζουμε τη Βενιζέλου, άρα και όλη τη γύρω περιοχή. Όχι απλώς θα γίνει ένας όμορφος πεζόδρομος με φαρδύτερα πεζοδρόμια, αλλά το εγχείρημα Κωστής Σιμιτσής 2θα αποτελέσει οδηγό για παρόμοιες παρεμβάσεις και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης μας.
Σε δύσκολες οικονομικές εποχές, σε μια περίοδο που η κεντρική διοίκηση αθετεί ακόμη και νομοθετημένες υποχρεώσεις της, εμείς καταφέραμε τον άθλο να έχουμε πληρωμένο όλο το προσωπικό και παράλληλα:
1) Να αυξήσουμε αλματωδώς όλα τα έσοδά μας βελτιώνοντας την εισπρακτική πολιτική του Δήμου χωρίς φόρους και χαράτσια.
2) Να περιορίσουμε αναλογικά τα έξοδα.
3) Να έχουμε πρωτοφανή απορροφητικότητα σε όλες μας τις δράσεις στο Τεχνικό Πρόγραμμα.
Τέλος, στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης συνεχίσαμε και εξελίξαμε την επιδοματική πολιτική των προηγούμενων ετών στηρίζοντας και ενισχύοντας τις ευπαθείς και αδύναμες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες.
Παράλληλα επεκτείνουμε και δυναμώνουμε τα ήδη εφαρμοζόμενα κοινωνικά προγράμματα με την εφαρμογή νέων όπως αυτή του “κοινωνικού παντοπωλείου” που στηρίχθηκε κατά βάση στη βοήθεια εμπόρων και επιχειρηματιών της πόλης.
Ενεργοποιούμε έτσι την κοινωνική ευαισθησία των πολιτών απέναντι στους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας.
Αλλά και στον τομέα του πολιτισμού συνεχίζουμε και εξελίσσουμε με επιτυχία τις καθιερωμένες πολιτιστικές διοργανώσεις που παραλάβαμε, στοχεύοντας πάντα σε καλύτερες, καινούριες, ποιοτικές προτάσεις που θα αναβαθμίσουν το πολιτιστικό επίπεδο της πόλης ικανοποιώντας συγχρόνως και τις προσδοκίες του φιλόμουσου κοινού της πόλης μας.
Εκείνο που έχει σημασία για την πόλη και τους κατοίκους είναι το αποτέλεσμα.
Αυτό μετράει.
Προσπαθούμε λοιπόν να πολιτευόμαστε με τον τρόπο που θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.
Όταν νιώθουμε ότι μας αδικούν, οργανώνουμε αγώνες και αντιδράσεις που λαμβάνονται υπόψη από τους αρμόδιους και φέρνουν τα ποθητά αποτελέσματα».

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση