χαμογελο του παιδιού

Επιστολή Δημάρχου Ελευσίνας προς Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. για τα απόβλητα

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 25 Φεβρουαρίου 2010 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Αυτοδιοίκηση, Δήμος Ελευσίνας, Ευρετήριο ΟΤΑ, Νομός Αττικής. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Δυσμενέστερη παρουσιάζει την κατάσταση της Ελευσίνας ο Δήμαρχος Γιώργος Αμπατζόγλου, με επιστολή του προς το Πρόεδρο της Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. κ. Νίκο Χιωτάκη, ως προς το κόστος των εισφορών των αποβλήτων.

Σύμφωνα με τον κ. Αμπατζόγλου η Ελευσίνα, αν και οδηγεί προς ταφή μικρότερη ποσότητα αποβλήτων ανά κάτοικο, πληρώνει 66,42 €/τόνο, ποσό το οποίο είναι υψηλότερο σε σχέση με τις Νομαρχίες τους υπόλοιπους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην επιστολή του ο Αμπατζόγλου:

 «Κύριε Πρόεδρε,

Σας είχαμε διαβιβάσει την 329/09 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας σύμφωνα με την οποία ζητάμε να υπολογίζονται οι εισφορές με βάση τις ποσότητες των αποβλήτων και όχι τα τακτικά έσοδα, χωρίς μείωση των συνολικών εσόδων του ΕΣΔΚΝΑ.

Σύμφωνα με τους πίνακες που επισυνάπτουμε φαίνεται ότι όχι μόνο δεχόμαστε την σοβαρή ρύπανση από τα απόβλητα όλης της Αττικής, καθώς και άλλων περιοχών που δεν πληρώνουν τις εισφορές τους, αλλά πληρώνουμε ως παρείες και υψηλότερες εισφορές.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΕΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΣΔΚΝΑ
(Υπολογισμοί με βάση την εκτίμηση πληθυσμού 2008 και ζύγισμα 2009)

Η Ελευσίνα, αν και οδηγεί προς ταφή μικρότερη ποσότητα αποβλήτων ανά κάτοικο, πληρώνει 66,42 €/τόνο, ποσό το οποίο είναι :

-κατά 56,9% υψηλότερο από τον μ.ο. των ΟΤΑ της ΝΟΜ.ΑΘΗΝΩΝ

-κατά 87,8% υψηλότερο από τον μ.ο. των ΟΤΑ της ΝΟΜ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ

-κατά 101,6% υψηλότερο από τον μ.ο. των ΟΤΑ της ΝΟΜ.Α.ΑΤΤΙΚΗΣ

-κατά 32,3% υψηλότερο από τον μ.ο. των ΟΤΑ της ΝΟΜ.Δ.ΑΤΤΙΚΗΣ

-κατά 62,8% υψηλότερο από τον μ.ο. των ΟΤΑ της ΑΤΤΙΚΗΣ

Κύριε Πρόεδρε,

Επειδή με βάση την κατάσταση του ΥΠΕΣ για τις εισφορές του 2010 η κατάσταση γίνεται δυσμενέστερη για την Ελευσίνα.

Επειδή αντί να ενισχύονται οι δράσεις ανακύκλωσης, οι οποίες μειώνουν το φορτίο του ΧΥΤΑ και απαιτούν υψηλότερο κόστος συλλογής, στην πράξη τιμωρούνται με ακριβότερο τέλος διάθεσης,

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 5 παραγρ.2 της ΚΥΑ 2527/2009 επιβάλλεται η κοστολόγηση του κόστους διάθεσης σε €/τόνο,

Παρακαλούμε όμως άμεσα συζητηθεί το θέμα μας ώστε να εξευρεθεί λύση εντός των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ»

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση