Θεοδόσης Μπακογλίδης, Δήμαρχος Καλαμαριάς

Δημοσιεύθηκε από Ηλίας Αντωνίου στις 26 Φεβρουαρίου 2010 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Αυτοδιοίκηση, Δήμος Καλαμαριάς, Ευρετήριο ΟΤΑ, Νομός Θεσσαλονίκης, Συνεντεύξεις. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

«Έχουμε υποχρέωση προς τον τόπο, για όλους εμάς και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν»

       

Γράφει ο Ηλίας Αντωνίου

       

Ο νέος Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, μίλησε στην «ΠΑΡΟΥΣΙΑ» για τους στόχους και τις προθέσεις του, για το συναίσθημα που ένοιωσε την ώρα της εκλογής του, ενώ τάσσεται υπέρ του σχεδίου «Καλλικράτης». 

1. Εκλεχτήκατε μέσα από μία εσωτερική διαδικασία, με την Δημοτική Ομάδα του συνδυασμού στον οποίο ανήκετε, να σας εμπιστεύεται την θέση του Δημάρχου. Ποιο ήταν το πρώτο συναίσθημα που νοιώσατε όταν η κάλπη σας ανέδειξε Δήμαρχο; Ποιο ήταν δηλαδή το πρώτο πράγμα που σκεφτήκατε εκείνη την στιγμή;

Αναμφίβολα η εκλογή της 16ης Φεβρουαρίου στη Δημοτική Ομάδα της παράταξης «Συνεργασία για την Καλαμαριά» ήταν μια ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή για μένα. Ομολογουμένως υπήρξε μια διαδικασία εκλογής ήρεμη, χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις, όπου τηρήθηκαν οι δέουσες και σύμφωνα με το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων διαδικασίες και ανέδειξαν το νέο Δήμαρχο.

Πιστεύω ότι θα υπάρξει σύμπνοια από όλους μας  για τη συνέχεια του έργου στην Καλαμαριά.

Τώρα λοιπόν που η βούληση των συναδέλφων μου στη Δημοτική Ομάδα έχει εκφραστεί με την εκλογή μου, αισθάνομαι την ευθύνη και την υποχρέωση, ως επικεφαλής της παράταξης να ανταποκριθούμε όλοι μαζί στο χρέος μας, με αλληλεγγύη, με σεβασμό στον κάθε πολίτη και πάντα με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον.

2.   Η καθημερινότητα της πόλης, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και η παροχή υψηλών υπηρεσιών προς τους πολίτες είναι ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα τους Τοπικούς Άρχοντες.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας για την πόλη της Καλαμαριάς;

Ενωμένοι όλοι, με οργάνωση , σχεδιασμό και δουλειά θα είμαστε κοντά στον πολίτη της Καλαμαριάς και στα προβλήματά του. 

Έχοντας εμπιστοσύνη στη δημιουργική διάθεση των δημοτών μας, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι μπορούμε όλοι μαζί να προωθήσουμε το στόχο μας, να δώσουμε στο Δήμο μας και στην πόλη της Καλαμαριάς τη θέση που της ανήκει, μέσα στο ευρύτερο οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο καθώς και την προοπτική που της αξίζει.

Έχουμε υποχρέωση προς τον τόπο, για όλους εμάς και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν.

3.   Απέχουμε περίπου 9 μήνες από τις Δημοτικές Εκλογές.

Θα θέσετε υποψηφιότητα για την διεκδίκηση του Δημαρχιακού θώκου, είτε ο Δήμος Καλαμαριάς είναι αυτόνομος είτε διευρυμένος, ανάλογα με το σχέδιο «Καλλικράτης»;  

Αυτό το είχα δηλώσει και πολύ νωρίτερα ξεκαθαρίζοντας ότι θα είμαι παρών σε κάθε διαδικασία που θα ακολουθήσει, διότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου.

4.   Ποια είναι η άποψή σας για το σχέδιο νόμου «Καλλικράτης», σχετικά με την Διοικητική Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης;

Εκτιμώ ότι η διοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί η Κυβέρνηση με το σχέδιο «Καλλικράτης» αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα που θα συμβάλλει καθοριστικά στον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό, στην οικονομία και στην ανάπτυξη της χώρας καθώς και στην αποκατάσταση της ισορροπίας ανάμεσα στο κέντρο και στην περιφέρεια.

Θα πρέπει η Κυβέρνηση να προχωρήσει στη διοικητική μεταρρύθμιση γιατί θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, θα ισχυροποιήσει τη φωνή της τοπικής κοινωνίας και θα δώσει προοπτικές ανάπτυξης  στον τόπο μας.

Νομίζω πως για πρώτη φορά η Κυβέρνηση έχει σύμμαχο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις  τοπικές  κοινωνίες για την αναδιοργάνωση του κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης. Αν θέλουμε να πάμε λοιπόν σε ένα ισχυρό Δήμο πρέπει να τολμήσει η Πολιτεία και η Αυτοδιοίκηση να της συμπαρασταθεί.

5.  Θέλετε να απευθύνετε ένα μήνυμα στους πολίτες της Καλαμαριάς;

Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις μέσα από σκληρή δουλειά , σχεδιασμό, οργάνωση, συλλογικότητα και αξιοποίηση όλων των ενεργών δυνάμεων του Δήμου , ώστε το έργο μου να είναι αποτελεσματικό, γιατί ο Δήμος Καλαμαριάς το αξίζει και το αξιώνει.

1 απάντηση για “Θεοδόσης Μπακογλίδης, Δήμαρχος Καλαμαριάς”

  1. [...] Την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή της παράδοσης καθηκόντων δημάρχου του απερχόμενου Χριστόδουλου Οικονομίδη προς τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Θεοδόσιο Μπακογλίδη. [...]

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση