Μαρία Παπαδοπούλου

Δημοσιεύθηκε από Ηλίας Αντωνίου στις 7 Μαρτίου 2010 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Συνεντεύξεις. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Μια Ελληνίδα δημιουργεί αξεσουάρ στην Σκωτία

       

Γράφει ο Ηλίας Αντωνίου

       

Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι μια Ελληνίδα που διάλεξε να ζει και να εργάζεται μακριά από την χώρα της.

Μεγάλωσε στο Χαϊδάρι Αττικής, κατάγεται από την Καβάλα και πλέον ζει στην Σκωτία και συγκεκριμένα στο Aberdeen.

Τελείωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Πατρών, και έκανε τα μεταπτυχιακά της στην Βρετανία, όπου και παρέμεινε μετά το τέλος αυτών.

Τα πρωϊνά της τα περνάει δουλεύοντας σε αυτό που όλοι αποκαλούμε »εργασία πλήρoυς απασχόλησης». Τα βράδια της και τον ελευθερό της χρόνο όμως τον περνάει με το αγαπημένο της χόμπι, την δημιουργία αξεσουάρ, με την επωνυμία Froghall.

Μαρία είσαι μια κοπέλα που πέρασες αρκετά χρόνια σπουδάζοντας.
Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την δημιουργία αξεσουάρ και πως προέκυψε το Froghall;

Το Froghall σαν ιδέα υπήρχε στο μυαλό μου πολύ καιρό τώρα. Πάντα δημιουργούσα αξεσουάρ τόσο για προσωπική χρήση όσο και για δωράκια σε φίλους και γνωστούς. Θεωρώ ότι έχω καλλιτεχνική φλέβα μια και ανέκαθεν ασχολιόμουν με αυτό που λέμε τέχνες, με την όποια μορφή αυτή μπορεί να βρεθεί.

Ο τρελός ρυθμός της ζωής μου με πανεπιστήμια, μελέτες, έρευνες, εργασία, και προσωπική ζωή πάντα καθιστούσαν το να κάτσω να δημιουργήσω επαγγελματικά τα αξεσουάρ, ένα χρονικό διάστημα που δεν μπορούσα να διαθέσω. Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν και λόγω διάφορων παραγόντων, με έναν πολύ σημαντικό να είναι η έξοδος του στρές από το μυαλό μου και την ψυχή μου, η απόφαση επάρθη. Πέρασα 3 μήνες με το να οργανώσω το υλικό μου, να δημιουργήσω κάποια πρώτα κομμάτια, και να φτιάξω τους ιστότοπους μου τόσο σαν μπλόγκ, όσο και την σελίδα των φαν του Froghall στο facebook. Και τέλος Οκτωβρίου λίγες μέρες μετά τα 29α γεννεθλιά μου άνοιξα τις πύλες του Froghall στον κόσμο.

Πόσο βοηθάει την δουλειά σου το e-shop;

Το να έχω e-shop βοηθάει πολύ καθώς οι τιμές είναι πολύ προσιτές και καλύτερες μια και δεν έχω να πληρώσω νοίκι, φώτα, νερό για ένα χώρο έκθεσης. Έχω άμεση επικοινωνία με τους πελάτες μου, μέσω email και τηλέφωνου, μια ευρεία γκάμα πελατών ανα τον κόσμο καθώς μπορώ και στέλνω τα προϊόντα όπουδήποτε μπορεί να φτάσει ένας ταχυδρόμος ή ταχυδρομική εταιρία.

Ξεκίνησες την δημιουργία αξεσουάρ από χόμπι και σήμερα έχεις φτάσει στο σημείο να γνωρίζουν την δουλειά σου σχεδόν σε όλο τον κόσμο.
Πες μας λίγα λόγια για τις δημιουργίες σου;

Κύριο μοτίβο των Froghall είναι τα πλεγμένα κολλιέ με μεταξωτά κορδόνια και χάντρες. Είναι κάτι εντελώς πρωτότυπο για την αγορά των αξεσουάρ και καθιστά την κάθε εμφάνιση ενδιαφέρουσα καθώς τα συγκεκριμένα κολλιέ δίνουν την ιδιότητα του casual και του πιο καλού μαζί.

Δουλεύω με ότι υλικά υπάρχουν διαθέσιμα και μου κάνουν »κλίκ».

Από χάντρες,κουμπιά, αλυσίδες, σχοινιά, κορδόνια, μαλακά υλικά, μέχρι καλώδια και γενικά ότι άλλο βρω και μου αρέσει στους διάφορους προμηθευτές.

Προς το παρόν φτιάχνω κολλιέ, καρφίτσες, βραχιόλια, σελιδοδείκτες, πώματα και ανοιχτήρια για μπουκάλια, σκουλαρίκια, και μπρελόκ, αλλά η λίστα μεγαλώνει καθημερινά θα έλεγα καθώς η φαντασία μου είναι το κύριο xαρακτηριστικό των δημιουργιών μου.

 Πολλά από τα αξεσουάρ που δημιουργείς απευθύνονται σε γυναίκες.
Ένα αξεσουάρ θα «άλλαζε» μία γυναίκα;

Σήμερα οι απαιτήσεις της ζωής κάνουν τις γυναίκες να μοιάζουν πολύ μεταξύ τους στον τρόπο ντυσίματος καθώς περνάνε πολύ χρόνο στην εργασία τους, στην οποία πρέπει να φοράνε συγκεκριμένου τύπου ρούχα.

Με το να φοράς όμως ένα αξεσουάρ, μπορεί να σου δώσει άλλο αέρα, και να αλλάξεις την εμφάνιση σου ολοκληρωτικά. Ακόμα και τα ίδια ρούχα με ένα όμορφο και διαφορετικό αξεσουάρ αλλάζουν την εμφάνιση της Γυναίκας που το φοράει από μέρα σε μέρα.     

Μαρία Παπαδοπούλου
Ιστοσελίδα: http://froghall-jewelleries.blogspot.com
email:[email protected]

1 απάντηση για “Μαρία Παπαδοπούλου”

  1. Ο/Η Ελένη Κατοχιανού λέει:

    Συγχαρητήρια!!!
    Χάρηκα πολύ που είδα αυτό το αφιέρωμα γιατί θεωρώ ότι κάνεις εξαιρετική δουλειά μια και είμαι πελάτισσά σου και ξέρω τα είδη από κοντά.
    Είναι πολύ καλό να προβάλονται δουλειές που αξίζουν με τόσο όμορφα και προσεγμένα αξεσουάρ που συγχρόνως έχουν και πολύ προσιτές τιμές.

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση