Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 11 Μαΐου 2010 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Αυτοδιοίκηση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, στα πλαίσια του Ε.Π. “Κοινωνία της Πληροφορίας”, παρέχει δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε 12 σημεία της πόλης.
Ο Δήμος προέβη στην ανάπτυξη ενός συστήματος ασύρματης ΔΩΡΕΑΝ πρόσβασης στο Διαδίκτυο , μέσω ευρυζωνικών υποδομών (Wireless Hotspots), σε υπαίθριους χώρους, συνάθροισης κοινού, εκδηλώσεων κλπ.
Τα σημεία ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο είναι τα εξής:
*Πλατεία Αγίας Ελεούσας.
*Πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Ελ. Βενιζέλου).
*Κλειστό Γυμναστήριο (Ραιδεστού).
*Προφήτης Ηλίας (Εκκλησία).
*Σινέ Πάνθεον (Τέρμα Δεληγιάννη).
*Κέντρο Λόγου και Τέχνης (Καλαντζάκου).
*Στέγη Ποντίων (Μεγ.Αλεξάνδρου & Καραολή).
*Κέντρο Αλληλεγγύης και Φιλίας (Ηρακλείου 20)
*Ωδείο (Σίφνου και Αγ. Γεωργίου).
*Εικαστικό (Γληνού και Νάξου).
*Πνευματικό Κέντρο (Σερίφου 2).
*Καφετέρια Πάνθεον.
Στα σχέδια του Δήμου Αγίας Βαρβάρας είναι η επέκταση του Δικτύου ασύρματης δωρεάν πρόσβασης στο Διαδίκτυο.
Οι συσκευές των χρηστών (Φορητοί Υπολογιστές, Υπολογιστές παλάμης κ.α), εφόσον αυτές διαθέτουν εξοπλισμό (ενσωματωμένο ή ειδικές κάρτες επέκτασης) συμβατό με τα πρωτόκολλα IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, που βρίσκονται εντός της περιοχής κάλυψης, θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Κάθε σημείο επιτρέπει πρόσβαση σε πολλαπλούς χρήστες. Η «ταχύτητα» προσπέλασης στο Διαδίκτυο είναι ADSL.
Χρησιμοποιώντας το φορητό του υπολογιστή, ένας χρήστης συνδέεται στο ασύρματο δίκτυο δημόσιας πρόσβασης. Αρχικά, για να υπάρξει δυνατότητα πλοήγησης στο Διαδίκτυο, πρέπει να δοκιμάσει να προσπελάσει μια ιστοσελίδα. Οποιαδήποτε ιστοσελίδα και να ανοίξει, αναδρομολογείται σε ειδική ιστοσελίδα η οποία,εκτός της παρουσίασης των όρων χρήσης, του δίνει δύο επιλογές:
α) Χρήση του δικτύου για ορισμένο μικρό χρονικό διάστημα
Αν ο χρήστης επιλέξει αυτή την επιλογή και αφού ακολουθήσει μια πολύ απλή διαδικασία, μπορεί να προσπελαύνει ελεύθερα το Διαδίκτυο για διάστημα 30 λεπτών. Όταν περατωθεί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τότε όλες οι συνδέσεις του χρήστη θα διακοπούν και ο χρήστης θα πρέπει να επαναλάβει την ίδια διαδικασία. (Στα πεδία «Ονομα χρήστη» και «Κωδικός Χρήστη» πρέπει να συμπληρωθούν με τη λέξη guest)

β) Συνεχή χρήση Διαδικτυακών υπηρεσιών με εγγραφή
Αν ένας χρήστης επιθυμεί να προσπελάσει το Διαδίκτυο χωρίς χρονικό περιορισμό θα προτιμήσει την επιλογή (β).
Ο χρήστης θα πρέπει για μία μόνο φορά να συμπληρώσει κάποια στοιχεία που του ζητούνται σε μια ιστοσελίδα, στην οποία δρομολογείται αυτόματα. Μετά την διαδικασία εγγραφής του στο σύστημα, ο χρήστης θα έχει στην διάθεσή του τα μοναδικά στοιχεία πρόσβασης (login και password) τα οποία θα χρησιμοποιεί για μελλοντικές χρήσεις τις υπηρεσίας.
Η δημιουργία των σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο θα συμβάλει:
στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας και στην εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες.
στην αύξηση της χρήσης του Διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών από τους πολίτες.
στην αξιοποίηση από τους πολίτες των διαδικτυακών υπηρεσιών και πηγών πληροφόρησης που είναι διαθέσιμα μέσα από το Διαδίκτυο.

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση