ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 6 Ιουνίου 2010 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Αυτοδιοίκηση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών στη χθεσινή του Συνεδρίαση, μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

«Το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας καταγγέλλει την δολοφονική επίθεση των κομάντο του Ισραηλινού Στρατού κατά της Διεθνούς αποστολής Ανθρωπιστικής Βοήθειας που προορίζονταν για την αποκλεισμένη Γάζα. Οι επίλεκτες δυνάμεις του Ισραηλινού Στρατού, πραγματοποιώντας εντεταλμένη και πειρατική επιδρομή στα διεθνή ύδατα- 80 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Ισραήλ- με ελικόπτερα Απάτσι και φουσκωτά σκάφη κατέλαβαν τα πλοία του στόλου της ελευθερίας και με γκλομπ, δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και με αληθινά πυρά αντιμετώπισαν τους εκατοντάδες ακτιβιστές που συνόδευαν την Ανθρωπιστική Βοήθεια, σκορπίζοντας τον θάνατο σε 10 από αυτούς και προκαλώντας βαρύτατους τραυματισμούς σε αρκετές δεκάδες άλλους.

Οι εγκληματικές τους ενέργειες είχαν μοναδικό στόχο να εμποδίσουν την ανθρωπιστική βοήθεια – που περιείχε τρόφιμα και φάρμακα – να φτάσει στην Γάζα, για να μην ακυρωθεί το εμπάργκο που έχουν επιβάλλει με την ανοχή μεγάλου μέρους της διεθνούς κοινότητας χρόνια τώρα στον Λαό της Παλαιστίνης.

Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση και το λαό του Ισραήλ ότι ο λαός τους στο παρελθόν υπήρξε θύμα τέτοιων αποτρόπαιων ενεργειών και τα σημερινά γεγονότα αμαυρώνουν τη μνήμη των δικών τους μαρτύρων.

Καλούμε το σύνολο των πολιτών και των Κοινωνικών Φορέων να καταδικάσουν αυτό το απάνθρωπο έγκλημα,

Καλούμε τον ΟΗΕ να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες να τερματισθεί ο Αποκλεισμός της Γάζας, να κατεδαφισθεί το Τείχος της Ντροπής στην Δυτική Όχθη και να προχωρήσει στην ανακήρυξη Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους, για να σταματήσει ο ποταμός αθώου αίματος που χρόνια τώρα ποτίζει το χώμα της Μαρτυρικής Παλαιστίνης.

Καλούμε την Διεθνή Κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει την ανεξέλεγκτη εγκληματική δράση των Ισραηλινών στρατευμάτων που θέτουν σε δοκιμασία την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή και αποτελούν την διαρκή αιτία εντάσεων στην Μέση Ανατολή».

Μειοψήφισε η παράταξη της ΝΑΣ η οποία αντιπρότεινε διαφορετικό κείμενο ψηφίσματος.

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση