ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ: Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 4 Ιουνίου 2010 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Αυτοδιοίκηση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Γιορτάζεται σ΄όλο τον κόσμο ειδικότερα όμως στην Ευρώπη από το 1982 με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Πολιτισμού κου.Jack Lang και την οικονομική υποστήριξη του Γαλλικού υπουργείου πολιτισμού υπό την αιγίδα του Δήμου Παρισιού.
Από το 1985 άρχισε η εξάπλωση εκτός των συνόρων της Γαλλίας. Όταν η Αθήνα ήταν η πρώτη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης με πρωτοβουλία της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη έγινε και η πρώτη πόλη στην οποία πραγματοποιήθηκε η γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής εκτός της Γαλλίας.
Έτσι λοιπόν, μικροί ή μεγάλοι, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν αφιλοκερδώς πάρκα, δρόμους, πλατείες και δημοτικούς χώρους.
Ο Δήμος Θερμαϊκού με την συνδρομή του Δημάρχου Ιωάννη Αλεξανδρή αποφάσισε να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής την Παρασκευή 18 Ιούνη 2010 και ώρα 20:30 στην πλατεία μπροστά από την σκάλα της Περαίας, δίδοντας την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να απολαύσουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό υπερθέαμα το οποίο θα μας παρουσιάσει η γνωστή συμπολίτισσά μας μουσικοσυνθέτρια πολλών μεγάλων γνωστών μουσικών επιτυχιών, Αθηνά Σαββίδου Περπερίδου, μελοποιώντας στίχους του Λευθέρη Περπερίδη («Οδήγησε με θάλασσα» Δεύτερο Πανελλαδικό Βραβείο Junior Eurovision 2008, στο τηλεοπτικό σόου του ΑΝΤ1 «Ελλάδα έχεις ταλέντο», 2009 με το τραγούδι «Δίνεις παράσταση» απέσπασε τα καλύτερα σχόλια από την κριτική επιτροπή για τον τελικό. Τα ανωτέρω τραγούδια τα τραγουδά ένα πηγαίο ταλέντο η Άννα Καραπέτοβα, ενορχηστρωτής είναι ο ΑΓΚΟΠ ΓΚΑΖΑΡΙΑΝ και χορογράφος ο ταλαντούχος Σάκης Αστερίου.)
Λύρα θα παίξει και θα τραγουδήσει ο Λευθέρης Παπαδόπουλος με τριμελή ορχήστρα (πλήκτρα ο Στάθης Πιτσάνης, τουμπερλέκι ο Αντώνης Μπεκιαρίδης και στο νταούλι ο Στάθης Πετρίδης) υπό την καθοδήγηση του καθηγητού Κωνσταντίνου Τζούνη.
Τραγουδά το μουσικοχορευτικό συγκρότημα «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ», συμμετέχουν Άννα Καραπέτοβα, Ιζόλδη-Ζωή Περπερίδου, Αφροδίτη Δημητρακοπούλου, Κατερίνα Τριάντη, Νικόλας Γιαννακίδης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Μιχάλης Αλεξανδρής, Ζωή Γαβριηλίδου, Ευάγγελος Κτίστης, Πόλυ Τσιρώνα, Γιάννης Νικητόπουλος, Βερόνικα Παπαδημοπούλου, Θόδωρος Τσιρώνης, Λυδία Μπιτμπούνοβα, Νίκος Χαρισίδης, Αναστασία Πετρόβα, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ολυμπία Παπαδημοπούλου, Αλεξάνδρα Πετρόβα.
Ο χορευτικός σύλλογος «ΠΙΡΟΥΕΤΑ» από την Θεσσαλονίκη προσφορά του προέδρου κ.Τεγκις Γελεναβα σε χορογραφίες της διεθνούς φήμης χορογράφου Σοφίας Μπιτζινασβίλι.
Ο Γιάννης Νικητόπουλος και η Αθηνά Δημητρακοπούλου θα χορέψουν Jive σε χορογραφία του ανεπανάληπτου Μίλτου Αναστασιάδη.

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση