«Άνοιξε» το TAXIS NET για τις φορολογικές δηλώσεις

0

Η σελίδα της σύνδεσης για την υποβολή των στοιχείων
Σε λειτουργία τέθηκε από τις 5 το απόγευμα η εφαρμογή υποβολής φορολογικής δήλωσης εισοδημάτων 2012, στη διαδικτυακή σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων ΤΑXIS Net (http://www.gsis.gr/gsis_site/), για να υποδεχθεί τις φορολογικες δηλώσεις μισθωτών, συνταξιούχων, επαγγελματιών, αγροτών, εισοδηματιών, βιοτεχνών, εμπόρων κι άλλων κατηγοριών.

Σχετικές ειδήσεις: Εντός της ημέρας «ανοίγει» το TAXIS NET για τις φορολογικές δηλώσεις
Διευκρινίσεις για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Πότε θα υποβάλλονται χειρόγραφαΠερίπου 6 εκατομμύρια φορολογουμενοι καλούνται να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά. Μονο ο έφορος μπορεί να δώσει το δικαίωμα έντυπης δήλωσης σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται πραγματική αδυναμία του φορολογουμένου.

Παράλληλα, στις τράπεζες θα πρέπει να προσέλθουν εκατομμύρια καταθέτες, προκειμένου να λάβουν τις βεβαιώσεις για τους τόκους των καταθέσεων που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους το 2012 καθώς θα πρέπει να τους δηλώσουν υποχρεωτικά στις φορολογικές δηλώσεις. Η υποχρεωτική δήλωση θα αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο σε τόκους άνω των 250 ευρώ.

Σημειώνεται ότι υποχρεωτική καθίσταται για πρώτη φορά και η αναγραφή του ρολογιού της ΔΕΗ τόσο για τη δευτερεύουσα όσο και για εξοχική κατοικία.

Πηγή:http://www.ert.gr

Μοιραστείτε

Comments are closed.