Κωνσταντίνος Ιωάννου - Υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Κώστας Ιωάννου γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1981 στον Χολαργό και είναι κάτοικος Μαγούλας Αττικής. Η καταγωγή του πατέρα του είναι από το Άσπρο Σκύδρας Πέλλας και της μητέρα του από τη Μεσαία Μηλιές Πιερίας. Αποφοίτησε το 1999 από το Κέντρο Τεχνικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕ.Τ.Ε.Κ) Ελευσίνας και το 2000 από το 2ο Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο (2ο ΤΕΕ) Ελευσίνας στον κλάδο της Ηλεκτρολογίας. Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Αυτοματισμού, απόφοιτος του τμήματος Αυτοματισμού του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Χαλκίδας και μεταπτυχιακός σπουδαστής στο αντίστοιχο πρόγραμμα σπουδών του Γεωπονικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Άσκησε επιτυχημένα το επάγγελμα του μηχανικού καθώς εργάστηκε στον κλάδο του αυτοματισμού και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Επίσης εργάστηκε ως καθηγητής Πληροφορικής του Ιδρύματος Επαγγελματικής Κατάρτισης Χαλκίδας και ως εργαστηριακός καθηγητής του Τμήματος Αυτοματισμού στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Χαλκίδας, όπου συνεχίζει το έργο του μέχρι και σήμερα. Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η ερευνητική του δραστηριότητα καθώς συμμετείχε ως επιστημονικός συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα στον τομέα του Βιομηχανικού ελέγχου με αντικείμενο την ανάλυση και εξέλιξη των ηλεκτρικών συστημάτων των διυλιστηρίων, καθώς και στον τομέα των συστημάτων αυτόματου ελέγχου.

Η ενεργός συμμετοχή του Κωνσταντίνου Ιωάννου στην πολιτική ξεκινάει από πολύ νωρίς καθώς συμμετέχει στα κοινά από τα φοιτητικά του χρόνια. Ενεργό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του ΑΤΕΙ Χαλκίδας από το 2001, διατέλεσε εκπρόσωπος σπουδαστών κατά το έτος 2002-2003 στο Συμβούλιο του Γενικού τμήματος Θετικών Επιστημών και κατά το έτος 2003-2004 στο Συμβούλιο Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών και στο Συμβούλιο Τμήματος της Σχολής Αυτοματισμού. Παράλληλα, συμμετείχε στην οργάνωση και υποστήριξη της γραμματείας του Τμήματος Αυτοματισμού και ίδρυσε την φοιτητική εφημερίδα «Αυτόματη Ενημέρωση». Συμμετέχει ως μέλος στις δραστηριότητες του συμβουλίου των εκτάκτων καθηγητών του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Χαλκίδας και ήταν Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές 2006 στον Δήμο Μαγούλας.

Παράλληλα με την συνδικαλιστική του δράση, ανέπτυξε έντονη κοινωνική δραστηριότητα καθώς είναι Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μαγούλας «ΤΟ.ΣΥ.Ν» και Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος στο σωματείο «Νέοι Με Άποψη Δυτικής Αττικής», θέσεις που του επιτρέπουν μέσα από γεγονότα διεθνή και μη να εκφράζει απόψεις, να καλλιεργεί σχέσεις με άλλους οργανισμούς και να προβάλλει τα κοινωνικά προβλήματα από την πλευρά της νέας γενιάς.


<< Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Χρησιμα

Κώστας Ιωάννου, Υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ

Γραφείο: Πανεπιστημίου 44 στον 6ο όροφο (καθημερινά από τις 10:00πμ έως τις 10:00μμ)

Τηλέφωνο: 210-3612381

Κινητό: 6977790900

Email: [email protected]

Website: www.k-ioannou.gr

Ο Κώστας Ιωάννου στο Facebook