Γιορτάζουν την «Ημέρα Σκέψης» οι πρόσκοποι του Χαϊδαρίου

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 16 Φεβρουαρίου 2010 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Ευρετήριο ΟΤΑ, Νομός Αττικής, Τοπικές Κοινωνίες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 στις 12 το μεσημέρι στο Παλατάκι, η Τοπική Εφορεία Χαϊδαρίου προσκαλεί τους πολίτες  για να γιορτάσουνε όλοι μαζί την «Ημέρα Σκέψης» μία ξεχωριστή ημέρα για το Προσκοπισμό.

Σε λίγες ημέρες, οι πρόσκοποι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την Ημέρα Σκέψης.

Η 22α Φεβρουαρίου, αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για την παγκόσμια προσκοπική κίνηση, είναι η ημερομηνία που συνδέει τους προσκόπους σε όλο τον κόσμο, με αφορμή την γέννηση του Ιδρυτή του, Αρχιπροσκόπου Robert Baden Powell (BP).

Αυτή την ημέρα οι πρόσκοποι όλου του κόσμου έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους με την σκέψη τους στραμμένη στο όραμα του ΒΡ.

 Είναι μια γιορτή αφιερωμένη στα ιδανικά ενός καλύτερου κόσμου, στην ειρήνη, στη φιλία, στην κοινή προσπάθεια μικρών και μεγάλων, σε όλη τη γη για να χτίσουν έναν κόσμο αδελφωμένο.

Η κοινή αυτή προσπάθεια γίνεται πραγματικότητα από την σχέση με τον συνάνθρωπο και από την επικοινωνία με την τοπική κοινωνία.

Φέτος η Ημέρα Σκέψης έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες Προσκόπους, μιας και ο Ελληνικός Προσκοπισμός συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, παρουσίας, ιστορίας και προσφοράς.

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση