χαμογελο του παιδιού

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων: «Ψηφιακό» Σχολείο το 4ο Δημοτικό Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 3 Μαρτίου 2010 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Δήμος Κηφισιάς, Ευρετήριο ΟΤΑ, Νομός Αττικής, Τοπικές Κοινωνίες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Το όνειρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού σχολείου Κηφισιάς ήταν να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στους μαθητές του σχολείου και ταυτόχρονα τα τελειότερα εποπτικά μέσα διδασκαλίας στους δασκάλους. 

Σήμερα ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει πως η ψηφιακή τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.  Παρακολουθώντας τις εξελίξεις των εφαρμογών της στην εκπαίδευση ο σύλλογος ξεκίνησε το 2009 μια προσπάθεια με την εθελοντική διάθεση άφθονου προσωπικού χρόνου από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων  να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

 Έχοντας  για κινητήριο μοχλό την εμπειρία του αντιπρόεδρο κου Αντωνίου Μάριου,  μετά από την  πολύχρονη εργασία του σαν καθηγητής στο αμερικανικό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και χρήστης επί καθημερινής βάσης  των πλέον σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας καθώς και τις γνώσεις του στον τομέα ψηφιακής τεχνολογίας,   έγινε μια προσπάθεια αναζήτησης των απαραίτητων κονδυλίων για την υλοποίηση του έργου, αφού το κόστος του ξεπερνούσε τις οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας  χορηγώντας γενναιόδωρα στις 14/4/2009 το ποσό των 48,000 € το οποίο προοριζόταν στον εξοπλισμό όλων των αιθουσών διδασκαλίας με διαδραστικούς πίνακες (smartboard), ψηφιακούς προβολείς, φορητούς υπολογιστές (netbooks) για τους δασκάλους,  έγχρωμους  εκτυπωτές laser καθώς επίσης την πλήρη αναβάθμιση της αίθουσας πληροφορικής με 12 σταθμούς εργασίας, τέλος την  ενσύρματη δικτύωση όλων των αιθουσών .Αφού εξασφαλίσαμε την καθολική αποδοχή του αιτήματος μας από το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας, ο Διευθυντής του σχολείου κος Λαχανάς Κων/νος προχώρησε στην ενημέρωση της αρμόδιας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και κατόπιν εγκρίσεως απευθύνθηκε στο αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Παιδείας  το οποίο ενημερώθηκε πλήρως για τις ενέργειες μας και έδωσε και αυτό την έγκριση του.

Η άριστη συνεργασία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού σχολείου Κηφισιάς με την αρμόδια σχολική επιτροπή  η οποία με την αμέριστη ηθική και οικονομική βοήθεια του δήμου Κηφισιάς ο οποίος πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό μας με την ευαισθησία του δημάρχου κου Ν. Χιωτάκη και  όλων των δημοτικών συμβούλων, το διδακτικό προσωπικό αλλά και η άψογη εργασία των εταιρειών που συμμετείχαν στο έργο  -  οι οποίες εκτίμησαν ιδιαίτερα την προσπάθεια μας – είχε σαν αποτέλεσμα την ταχύτατη υλοποίηση του σε διάστημα δύο μηνών από την ευγενική χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η Forthnet Α.Ε. μας χορήγησε δωρεάν δύο γραμμές internet υψηλής ταχύτητας  και έτσι το έργο είναι σε πλήρη λειτουργία.

Οι γονείς έχουν αντιληφθεί ότι ο συνδυασμός αυτών των σύγχρονων εποπτικών μέσων με τις ανεξάντλητες πληροφορίες του διαδικτύου θα δώσει μέγιστες δυνατότητες στα παιδιά μας τόσο από πλευράς μόρφωσης όσο και από πλευράς εξοικείωσης τους με την τεχνολογία και την χρήση του internet. Το εκπαιδευτικό προσωπικό ήδη έχει αναγνωρίσει, μέσα στο μικρό διάστημα λειτουργίας του έργου, τους νέους ορίζοντες οι οποίοι ανοίγονται μπροστά τους και τις αφάνταστες παραλλαγές νέων διδακτικών μεθόδων και κεντρίσματος του ενδιαφέροντος των παιδιών .

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το σχολείο μας θα γίνει ένας χώρος μελέτης και εφαρμογής αυτών των νέων δυνατοτήτων.
Για όλα αυτά σας προσκαλούμε όλους την Παρασκευή 26 – 02 – 2010 και στις 12.00 το μεσημέρι να τιμήσετε με την παρουσία σας, την έναρξης χρήσης του τεχνολογικού ψηφιακού εξοπλισμού (διαδραστικοί πίνακες και ηλεκτρονικοί υπολογιστές) στη διδασκαλία των μαθητών μας.

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση