χαμογελο του παιδιού

Κορυδαλλός : Ξεκίνησαν οι αναπλάσεις των οδών Αγ. Γεωργίου και μικρής Ταξιαρχών

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 23 Φεβρουαρίου 2010 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Αυτοδιοίκηση, Δήμος Κορυδαλλού, Ευρετήριο ΟΤΑ, Νομός Αττικής. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Ένας από τους κεντρικότερους δρόμους του Κορυδαλλού, η οδός Αγ. Γεωργίου (φωτό) αλλάζει όψη με τη δημιουργία της πρώτης «πράσινης διαδρομής» στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για το πρώτο έργο που θα αποτελέσει μέρος ενός ευρύτερου δικτύου αναπλάσεων των κεντρικών δρόμων της πόλης, με στόχο να βελτιώσει αισθητικά, κυκλοφοριακά και λειτουργικά τις κεντρικές γειτονιές του Κορυδαλλού.
Από την πλατεία Αγ. Γεωργίου διά μέσου της πλατείας Ελευθερίας έως το «Σινέ Παράδεισος» και τη Λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη πεζοί και κάτοικοι θα έχουν στη διάθεσή τους μια διαδρομή περιπάτου, αναψυχής και ασφαλούς πρόσβασης στο κέντρο συνολικού μήκους 536 μέτρων. Ταυτόχρονα ξεκίνησε η ανάπλαση και της «μικρής» οδού Ταξιαρχών (από την πλ. Ελευθερίας έως την Ξενοφώντος).

Και τα δύο έργα σε συνδυασμό με την πλατεία Ελευθερίας, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο Σταθμός του ΜΕΤΡΟ, δημιουργούν την πρώτη «πράσινη διαδρομή», ενοποιώντας κοινόχρηστους χώρους και χώρους αναψυχής. Στόχοι του έργου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο κέντρο της πόλης δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και η τόνωση της εμπορικής κίνησης με την άνετη κίνηση των πεζών. Πιο αναλυτικά τα έργα περιλαμβάνουν:
Διεύρυνση πεζοδρομίων, ειδικές πλακοστρώσεις, φύτευση νέων δέντρων, θάμνων και καλλωπιστικών φυτών, διαμόρφωση εσοχών στάθμευσης για τα Ι.Χ, ράμπες διαβάσεων για ΑμΕΑ, τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού, νέα καθιστικά και διάστρωση με νέο ασφαλτοτάπητα.
Ειδικά στην οδό Αγ. Γεωργίου θα διαμορφωθεί και ποδηλατόδρομος πλάτους δύο μέτρων, ενώ θα αναδειχθεί και ο χώρος μπροστά στο «Σινέ Παράδεισος» με τη δημιουργία συντριβανιού, τη διεύρυνση των πεζοδρομίων, την τοποθέτηση νέου πρασίνου και καθιστικών δημιουργώντας έναν νέο υπαίθριο χώρο συνάντησης και πολιτισμού.
Εξάλλου σε εξέλιξη βρίσκεται και το τρίτο υποέργο του προγράμματος «Πράσινη Ζωή στην πόλη» που ξεκίνησε από την πλατεία Αγ. Γεωργίου και περιλαμβάνει την ανακατασκευή οχτώ παιδικών χαρών και την ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού στις αντίστοιχες πλατείες.

1 απάντηση για “Κορυδαλλός : Ξεκίνησαν οι αναπλάσεις των οδών Αγ. Γεωργίου και μικρής Ταξιαρχών”

  1. Ο/Η tenekedoupoli λέει:

    Ο γυμναστής,
    δεν ξέρω αν πέρασε από αλλού, πάντως από τη δική μου γειτονιά δεν εμφανίστηκε και αναρωτιόμουν βυθισμένος μέσα στην πίκρα και τη δυστυχία μου, μήπως ζω σε μια γειτονιά υποβαθμισμένη.

    Ο χρόνος κυλούσε, με δυστυχία και υποβάθμιση, ώσπου μια μέρα… τι βλέπω???

    http://mirmigi.blogspot.com/2010/02/blog-post_23.html

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση