χαμογελο του παιδιού

Εγκύκλιος για την αναγραφή επιγραφών στην ελληνική γλώσσα

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 25 Ιουλίου 2009 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Νόμοι - Εγκύκλιοι. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε σε όλες τις Διευθύνσεις Οικονομικών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) εγκύκλιο (αρ. 18765/9-6-2008) με θέμα «Οι επιγραφές με τις οποίες προσδιορίζεται η θέση, η διεύθυνση, η ιδιότητα ή η επαγγελματική δραστηριότητα φυσικού προσώπου, ή η επωνυμία και το αντικείμενο δραστηριότητας, ενώσεως φυσικών προσώπων ή νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου γράφονται υποχρεωτικώς στην ελληνική γλώσσα. Επιτρέπεται επιπρόσθετη αναγραφή της επιγραφής σε άλλη γλώσσα με μικρότερα στοιχεία».

 Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι υπηρεσίες των ΟΤΑ θα πρέπει, κατά την διάρκεια λειτουργίας του συνόλου των καταστημάτων – επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου και  κατά την διαδικασία αδειοδότησης των καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος κλπ.) να μεριμνούν για την ορθή αναγραφή των επιγραφών, προβαίνοντας παράλληλα σε σχετικούς ελέγχους για την διασφάλιση της νομιμότητάς τους. 

Επίσης, για την αφαίρεση των παράνομων ξενόγλωσσων επιγραφών και τις επιβαλλόμενες κυρώσεις στους παραβάτες, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 6 και 9 του εν λόγω νόμου (Ν.2946/2001), με πρόστιμο ύψους 587€ έως  5.870€ και αφαίρεση από συνεργεία του οικείου Δήμου με απόφαση του Δημάρχου σε κάθε περίπτωση. 

Εξαιρούνται όσα καταστήματα – επιχειρήσεις βρίσκονται κατά μήκος των εθνικών οδών, του σιδηροδρομικού δικτύου, των αυτοκινητοδρόμων, των οδών ταχείας κυκλοφορίας, καθώς και στους χώρους των σταθμών εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (Σ.Ε.Α.).

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση