Η προλεταριοποίηση της εργασίας

Δημοσιεύθηκε από Μάκης Μοσχοβούδης στις 1 Φεβρουαρίου 2010 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Η οικονομική πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης ( όσο και της προηγούμενης) υπό το πρόσχημα της διεθνούς οικονομικής κρίσης και της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας , είναι προσανατολισμένη με τον πλέον εμφανή τρόπο , στην γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας . Στόχος , η φτηνή εργασία .
Τα λεγόμενα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων , όπως το 8ωρο , η υπερωριακή απασχόληση , το επιτρεπτό όριο απολύσεων στις επιχειρήσεις και μια σειρά από άλλα οδηγούνται στην ακύρωσή τους , ταυτόχρονα με την ιδιωτικοποίηση τμημάτων ή υπηρεσιών του δημόσιου τομέα .
Το καπιταλιστικό σύστημα , μέσω των εκάστοτε κυβερνητικών του εκφραστών , έχοντας πάντοτε ως γνώμονα την μεγιστοποίηση του κέρδους θέλει να καρπώνεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υπεραξία από τους εργαζόμενους , πληρώνοντας μισθούς και παροχές αντιστρόφως ανάλογα προς αυτή .
Η γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας θα προκαλέσει μείωση της τιμής με την οποία αγοράζεται η εργατική δύναμη , ενώ οι κατέχοντες τα μέσα παραγωγής θα κερδίζουν περισσότερα .
Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι σε εξέλιξη .

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση