χαμογελο του παιδιού

Κατεδαφίστηκαν επικίνδυνα κτίσματα στη δυτική Θεσσαλονίκη για την ανέγερση σχολείων

Δημοσιεύθηκε από Ηλίας Αντωνίου στις 21 Φεβρουαρίου 2010 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Δήμος Θεσσαλόνίκης, Ευρετήριο ΟΤΑ, Νομός Θεσσαλονίκης, Τοπικές Κοινωνίες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Βεν. Καρακωστάνογλου      παραβρέθηκε στην κατεδάφιση ετοιμόρροπων κτιρίων, κατά μήκος της Δυτικής Εισόδου, στο ύψος της οδού Βουτυρά, σε έκταση που είναι χαρακτηρισμένη ως χώρος ανέγερσης δύο νηπιαγωγείων, δύο δημοτικών σχολείων, ενός γυμνασίου κι ενός κλειστού γυμναστηρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, για τα συγκεκριμένα ετοιμόρροπα κτίσματα υπήρξαν επανειλημμένες αιτήσεις των κατοίκων της περιοχής για κατεδάφισή τους, καθώς αποτελούσαν εστίες κινδύνου και ρύπανσης.

Στην θέση των συγκεκριμένων κτηρίων  θα ανεγερθεί ένα πολυδύναμο διδακτηριακό συγκρότημα που θα στεγάσει μεταξύ άλλων το 63ο και 65ο δημοτικό σχολείο, το 38ο και 42ο νηπιαγωγείο, ένα γυμνάσιο και ένα κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ – βόλεϊ.

«Αναβαθμίζουμε με γρήγορους και σταθερούς ρυθμούς το δυτικό τομέα της πόλης» τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, «δημιουργώντας νέα σχολεία και χώρους αθλητισμού. Θα συνεχίσουμε τις κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτισμάτων κατά μήκος της Δυτικής Εισόδου, κτίσματα που είχαν μετατραπεί σε εστίες ρύπανσης για ολόκληρη την περιοχή».

Σε προηγούμενες φάσεις στην ίδια περιοχή έχουν κατεδαφιστεί από το Δήμο Θεσσαλονίκης άλλα 15 ετοιμόρροπα κτίρια.

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση