Προχωρά η δημιουργία του νέου Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στη Μυτιλήνη

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 5 Φεβρουαρίου 2010 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Επικαιρότητα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Το «κάτεργο» όπως είχε χαρακτηριστεί το κέντρο υποδοχής μεταναστών στην Παγανή Λέσβου έκλεισε και ήδη προχωρά η δημιουργία του νέου Πρότυπου Ανοιχτού Κέντρου Καταγραφής μεταναστών στην Ουτζά λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μυτιλήνη.

Η σύμβουλος του Υπουργού σε θέματα μεταναστών Αφροδίτη Αλ Σαλέχ μαζί με ομάδα υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου συνυπέγραψαν σήμερα με τον Διοικητή του στρατιωτικού σχηματισμού στη Λέσβο, την παραχώρηση του απαραίτητου οικοπέδου των 90 στρεμμάτων.

Πώς θα είναι τώρα αυτό το πρότυπο κέντρο; «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λέει η κ. Αλ Σαλέχ έχει δημιουργήσει μαζί με τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών μια ομάδα εργασίας για αλλαγή του τρόπου λειτουργίας όλων αυτών των κέντρων.

Το νέο Κέντρο θα είναι χωρητικότητας 350 ατόμων το μέγιστο, ενώ θα διαθέτει όλες τις πολεοδομικές και λειτουργικές προδιαγραφές. Θα έχει πολύ ελεύθερο χώρο, χώρο συνάντησης, σίτισης και υπαίθριους χώρους άθλησης.

Ήδη είναι έτοιμοι να σταλούν στη Μυτιλήνη 100 ελαφράς κατασκευής οικίσκοι οι οποίοι είχαν χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενηθούν αστυνομικοί στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Σε κάθε έναν χωράνε τέσσερα με πέντε άτομα.

πηγή : enet.gr

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση