H Oμοσπονδία Βενζινοπωλών κατά της αύξησης φόρων στα καύσιμα

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 5 Φεβρουαρίου 2010 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Επικαιρότητα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Την αντίθεσή της στην αύξηση των φόρων στα καύσιμα δηλώνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος υποστηρίζοντας ότι «με επίκληση τη κρίση η κυβέρνηση διάλεξε για μια ακόμη φορά τον πλέον εύκολο δρόμο για να εισπράξει φόρους και να επιρρίψει τα βάρη της κρίσης στους βενζινοπώλες και τους καταναλωτές».

Η ΟΒΕ καλεί την κυβέρνηση να κτυπήσει άμεσα το λαθρεμπόριο καυσίμων, από το οποίο όπως αναφέρει μπορεί να εισπράξει πολλαπλάσιους φόρους επιβάλλοντας ταυτόχρονα φορολογική δικαιοσύνη και εξυγιαίνοντας την αγορά. Σημειώνει ακόμη ότι η κρίση έχει ήδη επιφέρει μείωση της κατανάλωσης ως 20% και κάθε νέα αύξηση της τιμής, σε συνδυασμό με τη μείωση των διαθέσιμων εισοδημάτων των καταναλωτών, θα οδηγήσει σε νέα μείωση της κατανάλωσης που θα ακυρώσει στη πράξη το μέτρο.

Οι βενζινοπώλες εκφράζουν εξάλλου φόβους ότι με αφορμή τις αυξήσεις τιμών που θα επιφέρει η αύξηση του ΕΦΚ θα αρχίσει και πάλι κυνήγι μαγισσών σε βάρος του κλάδου.

Πηγή: Express.gr

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση