χαμογελο του παιδιού

Πρόγραμμα έργων και μελετών ενέκρινε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πρέβεζας

Δημοσιεύθηκε από Ηλίας Αντωνίου στις 21 Φεβρουαρίου 2010 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Ευρετήριο ΟΤΑ, Νομαρχία Πρέβεζας, Νομαρχίες, Τοπικές Κοινωνίες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Βασίλης Ιωάννου: «Αποκαθιστούμε τις ζημιές, βελτιώνουμε τις υποδομές μας»

Σημαντικά ποσά διατέθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πρέβεζας στην πρόσφατη συνεδρίασή του για την συντήρηση και βελτίωση του επαρχιακού και βασικού οδικού δικτύου σε όλους του Δήμους του νομού.

Οι εργασίες αυτές αφορούν διαπλατύνσεις οδών, συντήρηση στους ασφαλτοτάπητες, διαγραμμίσεις, ηλεκτροφωτισμούς κόμβων και κατοικημένων περιοχών, στηθαία ασφαλείας, πινακίδες σήμανσης κλπ.

Το φετινό πρόγραμμα, το οποίο είναι μειωμένο σε σχέση με του προηγούμενου έτους, όπως τόνισε στην εισήγησή του ο Νομάρχης, έχει σκοπό να βελτιώσει το οδικό δίκτυο του νομού και να το καταστήσει ασφαλέστερο για τους πολίτες του νομού, αλλά και τους επισκέπτες.

«Δυστυχώς», τόνισε ο κος Ιωάννου, «παρά τις προσπάθειες που καταβάλουμε τα τελευταία χρόνια για την περαιτέρω βελτίωση του οδικού μας δικτύου, αρκεί ένας δύσκολος χειμώνας όπως ο φετινός για να υποστούν σοβαρές ζημιές οι υποδομές μας.

Παρά ταύτα, εμείς συνεχίζουμε το έργο μας, αποκαθιστούμε τις ζημιές και θέτουμε και πάλι στόχο την αύξηση της οδικής ασφάλειας στο δίκτυό μας».

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΖΗΜΙΩΝ

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο διέθεσε επίσης σημαντικό ποσό, τόσο από τους πόρους της Νομαρχίας όσο και από την έκτακτη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών, για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζημιών που έχουν προκληθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν το νομό.

Τα έργα αυτά αφορούν αποκαταστάσεις βλαβών στο οδικό δίκτυο και τοιχία αντιστήριξης για την αντιμετώπιση καταπτώσεων και κατολισθήσεων, επισκευές στα αντλιοστάσια και τα αρδευτικά δίκτυα των ΤΟΕΒ και βεβαίως δράσεις αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού με την διευθέτηση ρεμάτων αλλά και την συνέχιση καθαρισμού των ποταμών κ.α.

«Έχουμε ενημερώσει, τόνισε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Νομάρχης, τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών, όσο και την Περιφέρεια Ηπείρου για τις μεγάλες ζημιές που έχει υποστεί το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και έχουμε ζητήσει εκ νέου έκτακτη οικονομική ενίσχυση».

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ

Στην ίδια συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου εγκρίθηκε και πρόγραμμα εκπόνησης μελετών (τοπογραφικές, γεωτεχνικές, περιβαλλοντικές αλλά και μελέτες αναδασμών).

Η εκπόνηση αυτών των μελετών αφ’ενός θα αντιμετωπίσει προβλήματα που έχουν προκύψει στο οδικό δίκτυο από τις πρόσφατες καταπτώσεις-καθιζήσεις, αλλά και θα «ωριμάσει» διάφορα οδικά και αντιπλημμυρικά έργα για την ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Οι σημαντικότερες των μελετών αυτών είναι:

-  Η οριστική μελέτη για την Περ/κή οδό Πάργας-Ανθούσας

-  Η μελέτη αναδασμού στο αγρόκτημα Αμμουδιάς

-  Η ολοκλήρωση της μελέτης οριοθέτησης του Καρυδά

-  Οι τοπογραφικές μελέτες για τα οδικά τμήματα Χόχλας – Κουκουλίου και Τύριας κλπ

ΚΟΜΒΟΣ ΛΟΥΤΣΑΣ

Ο Νομάρχης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου και για την ολοκλήρωση της μελέτης του Κόμβου Λούτσας.

«Πρόκειται, τόνισε ο κος Ιωάννου, για ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο στο Παραλιακό Εθνικό δίκτυο, όπου έχουν συμβεί πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα.

Αναλάβαμε, εδώ και 3 χρόνια, την πρωτοβουλία και το κόστος να μελετήσουμε την κατασκευή σύγχρονου Κόμβου, αφού οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας επί σειρά ετών δεν προχωρούσαν στις απαραίτητες εργασίες εκσυγχρονισμού του.

 Παρ’ότι δεν ανήκει στη δικιά μας ευθύνη και αρμοδιότητα, εμείς το αναλάβαμε, επειδή όλα αυτά τα χρόνια η Περιφέρεια Ηπείρου μας ενέπαιξε με αυτό το έργο.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια ολοκληρώσαμε το σύνολο των μελετών και είμαστε σε θέση να εντάξουμε το έργο στο ΕΣΠΑ.

Έχω την διαβεβαίωση ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί και σύντομα θα δημοπρατηθεί, βελτιώνοντας σημαντικά το Εθνικό δίκτυο του νομού μας».

ΚΟΜΒΟΣ ΠΕΤΡΑΣ

Σε έναν επίσης σημαντικό κόμβο, αυτόν της Πέτρας στον Εθνικό δρόμο Πρέβεζας-Φιλιππιάδας, δεν υπάρχει ο απαραίτητος φωτισμός και η κατάλληλη σήμανση, τα οποία ανέλαβε να ολοκληρώσει η Νομαρχία.

Με πρόταση του Νομάρχη κ. Ιωάννου, το Νομαρχιακό Συμβούλιο διέθεσε από ιδίους πόρους το ποσό των 160.000 ευρώ, προκειμένου να υπάρξει ηλεκτροφωτισμός στον Κόμβο Πέτρας, αλλά και στον οικισμό των Ηλιοβουνίων.

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν συμβεί πολλά τροχαία ατυχήματα, πολλά εκ των οποίων θανατηφόρα.

Το έργο θα ξεκινήσει άμεσα και υπολογίζεται ότι πριν το φετινό καλοκαίρι που θα υπάρχει αυξημένη κίνηση, θα έχει ολοκληρωθεί.

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση