Νομαρχία Αθηνών: Ζητείται προσωπικό για τη νέα γρίπη

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 27 Αυγούστου 2009 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Αυτοδιοίκηση, Νομαρχία Αθηνών, Νομός Αττικής, Υγεία. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Γιάννης ΣγουρόςΟι ελλείψεις προσωπικού στις Νομαρχίες (ιατρών και νοσηλευτών) φαίνεται πως θα είναι το επόμενο πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με αφορμή την πανδημία της νέας γρίπης.

Μετά τη σημερινή συνάντηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό, ο Νομάρχης επεσήμανε πως οι υπηρεσίες της Νομαρχίας δεν διαθέτουν το απαιτούμενο προσωπικό δεδομένου πως χρειάζονται δύο 9ωρες βάρδιες γιατρών και νοσηλευτών για να καλυφθούν οι ανάγκες των εμβολιασμών στα 315 Κέντρα Εμβολιασμού Γρίπης (ΚΕΓ) που θα δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα.

Ο κ.Σγουρός, όπως είπε, έκανε και σχετική πρόταση στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να απελευθερωθούν κονδύλια για τις προσλήψεις.

Ταυτόχρονα απευθύνθηκε στους Ιατρικούς Συλλόγους αλλά και τους Συλλόγους των νοσηλευτών προκειμένου να αρχίσει η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συνεργασία με τα ΚΕΓ.

Κατά τα άλλα ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου μετά και το επίσημο πόρισμα -εισήγηση που του παραδόθηκε από την εθνική επιτροπή πανδημίας γρίπης.

Ωστόσο όπως διευκρίνισε τα σχέδια θα αναπροσαρμόζονται με βάση τα δεδομένα της τότε περιόδου, γεγονός που σημαίνει πως ένα σχολείο μπορεί να κλείνει περιστασιακά εάν διαπιστώνονται κρούσματα.

«Οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν. Η πολιτεία επαγρυπνεί και ετοιμάζεται. Είμαστε έτοιμοι και για το χειρότερο σενάριο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δ.Αβραμόπουλος και σημείωσε ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα έρθουν μετά τις 15 Σεπτεμβρίου όπως είχε προγραμματισθεί.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης οι ομάδες προτεραιότητας για τον εμβολιασμό ισχύουν κανονικά όπως έχουν ανακοινωθεί (έγκυες, κηδεμόνες βρεφών έως 6 μηνών, χρονίως πάσχοντες) αλλά η ιεράρχηση θα εξαρτηθεί από το πότε θα παραληφθούν τα εμβόλια αλλά και από την έγκριση που αναμένεται να δοθεί για τη χρήση του προϊόντος από τα αρμόδια διεθνή επιστημονικά όργανα.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Π.Ευσταθίου ανέφερε από την πλευρά του ότι μόλις το 1% όσων μολύνονται από τη νέα γρίπη νοσηλεύονται τελικά ενώ κατεγράφησαν μόνο 39 πνευμονίες σε ασθενείς από τους οποίους οι 7 ήταν σοβαρά.

Πηγή: healthview.gr

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση