χαμογελο του παιδιού

Εμπρησμοί σε γραφεία συνδικαλιστών δημοσιογράφων

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 2 Δεκεμβρίου 2009 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Κοινωνία. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Γκαζάκια εναντίον συνδικαλιστών δημοσιογράφων, στη Θεσσαλονίκη. Στόχος εμπρηστών έγιναν χθες το απόγευμα το επαγγελματικό γραφείο του προέδρου της ΕΣΗΕΜ-Θ Μάκη Βοϊτσίδη και το σπίτι του αντιπροέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Παναγιώτη Νεστορίδη, όπου άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό.
Ο πρώτος μηχανισμός δεν εξερράγη επειδή τον αντιλήφθηκε εγκαίρως και τον απομάκρυνε ο θυρωρός του κτιρίου, στην οδό Σαλαμίνος 10, ενώ στη δεύτερη περίπτωση από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο εσωτερικό της οικοδομής, στην οδό Μιαούλη. «Σήμερα το απόγευμα δόθηκε συνέχεια στη σειρά των βίαιων επιθέσεων με στόχο το δημοσιογραφικό κόσμο, που έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις» ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ, η οποία «με αγανάκτηση και οργή καταδικάζει τη δράση όσων επιχειρούν με τη χρήση βίας να ελέγξουν την ενημέρωση».

Την ίδια ώρα άλλοι αυτοσχέδιοι μηχανισμοί εξερράγησαν έξω από το γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μανόλη Λαμτζίδη, στην οδό Εγνατία, στο γραφείο ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στην οδό Τσιμισκή, και στο σπίτι αστυνομικού, στην οδό Κεραμοπούλου στην Καλαμαριά. «Εγώ προσωπικά και ο ΔΣΘ θα υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν θα μας κάμψει καμία τρομοκρατική ενέργεια» δήλωσε ακολούθως ο πρόεδρος του ΔΣΘ.

Από τις διαδοχικές εκρήξεις, που σημειώθηκαν από τις 16.40 έως τις 17.00, προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στις πόρτες και αποχρωματισμοί των τοίχων. Προανάκριση διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και οι δράστες αναζητούνται.

πηγή : enet.gr

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση