χαμογελο του παιδιού

Μετρήσεις εντάσεων από τη Νομαρχία Άρτας

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 19 Μαρτίου 2010 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Αυτοδιοίκηση, Ευρετήριο ΟΤΑ, Νομαρχία Άρτας, Νομαρχίες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας υλοποίησε  το έργο: «Μετρήσεις και αξιολόγηση εντάσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο νομό Άρτας προϋπολογισμού 45.000 €» με ανάδοχο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκαν μια σειρά μετρήσεων των πηγών ηλεκτρομαγνητικής εκπομπής σε διάφορα σημεία του Νομού Άρτας, καθώς και αξιολόγηση των μετρήσεων αυτών.

Σκοπός του έργου ήταν η πραγματοποίηση μετρήσεων των πηγών εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και  η αξιολόγηση των μετρήσεων αυτών, όσον αφορά τη συμμόρφωση με την κείμενη ελληνική νομοθεσία και τις συστάσεις των έγκριτων διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον ανθρώπινο οργανισμό.

Στο πλαίσιο του έργου αυτού, μετρήθηκε η εκπεμπόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στις χαμηλές συχνότητες, όπου λειτουργεί το δίκτυο παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και στην περιοχή των ραδιοσυχνοτήτων, όπου λειτουργεί πλειάδα καθημερινών ασύρματων εφαρμογών, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, την κινητή τηλεφωνία καθώς και τα δίκτυα WiFi ασύρματης πρόσβασης στο Internet.

Επειδή ο σκοπός του εν λόγω έργου ήταν η προστασία των πολιτών, οι μετρήσεις επικεντρώθηκαν στα σημεία εκείνα όπου υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση πληθυσμού.

Έτσι πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σε μετασχηματιστές Μέσης Τάσης που βρίσκονται εντός κατοικημένων περιοχών, σε αγωγούς και πυλώνες Υψηλής Τάσης, εφόσον αυτοί διέρχονται από κατοικημένες περιοχές, καθώς και στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης που βρίσκεται στο δήμο Βλαχερνών του Νομού Άρτας.

Όσον αφορά τις μετρήσεις στην περιοχή των ραδιοσυχνοτήτων, οι μετρήσεις επικεντρώθηκαν στις περιοχές εκείνες που συγκεντρώνονται ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως σχολεία όλων των βαθμίδων, παιδικές χαρές, το Νοσοκομείο Άρτας, αλλά και στις περιοχές εκείνες που οποιασδήποτε μορφής κεραίες βρίσκονταν εγκατεστημένες εντός κατοικημένων περιοχών.

Πραγματοποιήθηκαν μετά από υποδείξεις της Νομαρχίας Άρτας, των δήμων αλλά και με πρωτοβουλία του αναδόχου 60 μετρήσεις στην πόλη της Άρτας και στα προάστια και 37 μετρήσεις σε περιοχές εκτός της πόλης της Άρτας.

Από την παράθεση και την επεξεργασία  των μετρήσεων που έγιναν, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η ένταση του αναπτυσσόμενου μαγνητικού πεδίου εμφανίζεται να είναι πολύ μικρότερη από τα όρια έκθεσης που έχει θεσπίσει η ελληνική νομοθεσία και έχει προτείνει η διεθνής επιτροπή προστασίας για τη μη-ιοντίζουσα ακτινοβολία.

Πάρα ταύτα, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις μετασχηματιστών μέσης τάσης και κεραιών, που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Μετρήσεις και Αξιολόγηση Εντάσεων Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων στο Νομό Αρτας (Συνοπτική Παρουσίαση)
  Μετρήσεις και Αξιολόγηση Εντάσεων Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων στο Νομό Αρτας (Αναλυτική Εκθεση)

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση