χαμογελο του παιδιού

Καβάλα: Ο Δήμαρχος ζητά από την αντιπολίτευση να επιστρέψει στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 13 Μαρτίου 2010 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Άλλοι δήμοι, Αυτοδιοίκηση, Δήμος Καβάλας, Ευρετήριο ΟΤΑ, Νομός Καβάλας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Την άμεση επιστροφή των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής και ταυτόχρονα ανακοίνωσε την απόφαση της Διοίκησης του Δήμου για επιστροφή στο παλιό καθεστώς των συνεδριάσεων του Σώματος όπου τα θέματα της προ ημερήσιας διάταξης συζητιόντουσαν στην αρχή της συνεδρίασης και όχι στο τέλος όπως είχε αποφασιστεί και ψηφιστεί ομόφωνα στο νέο κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι κατέληξε σε αυτή την απόφαση, «θεωρώντας ότι μια κακή, επιπόλαια και ανούσια αντιπολίτευση που ενδιαφέρεται περισσότερο για τις εντυπώσεις και όχι για την ουσία, είναι προτιμότερη και πολυτιμότερη από μια απούσα αντιπολίτευση»

Θεωρούμε ότι ένα Δ.Σ. από το οποίο απέχει η αντιπολίτευση είναι ένα ευνουχισμένο πολιτικό όργανο.

Ζητάμε να λειτουργήσει ξανά το Δ.Σ. με πλήρη συμμετοχή της αντιπολίτευσης γιατί εμείς επιμένουμε στη δημοκρατική συζήτηση, επιδιώκουμε τη δημοκρατική συζήτηση.  

Είναι πρώτιστος στόχος για μας η δημοκρατική συζήτηση και η κριτική κι ας έρθει μετά η αρνητική ψήφος της αντιπολίτευσης». 

Ο Κωστής Σιμιτσής στην αρχή  της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τόνισε πως το τελευταίο διάστημα «γίνεται μια συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτό δεν αποβαίνει προς όφελος της Καβαλάς και των Καβαλιωτών».  

«Έχω συντάξει μια επιστολή και την έχω στείλει στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου καλώντας τον να ενεργήσει γρήγορα ώστε να αποκατασταθεί το κλίμα στην αίθουσα αυτή.  

Θεωρώ ότι η απόφαση της αντιπολίτευσης και των περισσότερων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης να απέχουν από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη και μάλιστα για ένα ζήτημα τόσο ανούσιο και ασήμαντο όπως το πότε θα υποβάλλουν ερωτήσεις για τα θέματα που βρίσκονται εκτός ημερήσιας διάταξης». 

Ο Δήμαρχος επέκρινε και τη στάση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης να συγκεντρώνονται σε αίθουσες ξενοδοχείων και να συνεδριάζουν εκεί «εν είδει παρασυναγωγής ακολουθώντας μια ψευτοδιαδικασία, να ορίζουν πρόεδρο και να τηρούν χρόνο στην υποβολή των ερωτήσεων, χαρακτηριστικά που δεν τηρούσαν ποτέ εντός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου όταν γίνονταν οι συνεδριάσεις

Τότε δεν υπήρχε καμία αυστηρή τήρηση της διαδικασίας. Σήμερα, στην παρασυναγωγή των ξενοδοχείων υπάρχει».  

Αναφερόμενος στο γεγονός των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης σε ξενοδοχείο υπογράμμισε ότι «υποβαθμίζει τη σοβαρότητα και την εγκυρότητα του Δ.Σ. αλλά και των ίδιων των δημοτικών συμβούλων.  

Πλήττει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Θα ήταν αδιανόητο να απαντώ σε ρωτήματα που δε διατυπώνονται  με θεσμικό τρόπο και μέσα από μια δεδομένη διαδικασία. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι Καβαλιώτες προσδοκάν πολλά περισσότερα από τα μέλη του Δ.Σ.».  

Τέλος ο κ. Σιμιτσής επισήμανε: «Από εδώ και πέρα η λειτουργία του Δ.Σ.», «θα έχει κανόνες, θα είναι γρήγορη γιατί εκείνο που ενδιαφέρει τους Καβαλιώτες είναι η ταχεία επίλυση των προβλημάτων τους και όχι η εξυπηρέτηση άλλων ιδιοτελών στόχων και επιδιώξεων ή η ικανοποίηση παιδιαρισμάτων. 

Εκείνο που πρέπει να θριαμβεύσει είναι η ουσία και όχι οι εντυπώσεις, γιατί τότε, όταν θριαμβεύουν οι εντυπώσεις αυτό αποβαίνει σε βάρος της πόλης και των κατοίκων».

1 απάντηση για “Καβάλα: Ο Δήμαρχος ζητά από την αντιπολίτευση να επιστρέψει στο Δημοτικό Συμβούλιο”

  1. Ο/Η Orso λέει:

    Πολύ μεγαλόψυχος είστε κύριε Δήμαρχε η άλλη άποψη [εκτός της ακροδεξιάς] είναι κατοχυρωμένη στην χώρα μας, δεν κάνετε χάρη σε κανέναν. Λίγο αυτοκριτική και από εσάς καλό θα ήταν, δε μπορεί όλα τα στραβά καρβέλια να τα φτιαχνει η νύφη.
    Από λάθος μπήκα στην ιστοσελίδα απέχω 700.000χιλ. Ν. Δ. Ελλάδα.
    Το καταλαβαίνω αυτοδιοικητική εκλογική χρονιά φέτος. Οτι καλό για την Καβάλα.

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση