χαμογελο του παιδιού

Χρηστάκης vs Αμπατζόγλου

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 4 Ιουνίου 2009 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Αυτοδιοίκηση, Δήμος Ελευσίνας, Νομός Αττικής, Περιβάλλον. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Ο κ. Χρήστος Χρηστάκης vs Γιώργος Αμπατζόγλου 

  •   Σκληρή κόντρα στο Δήμο Ελευσίνας με φόντο την ΠΕΤΡΟΛΑ

 Φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει μια γερή «κόντρα» ανάμεσα στον προσφάτως ανεξαρτητοποιηθέντα  από την πλειοψηφούσα παράταξη του σημερινού Δημάρχου Ελευσίνας, δημοτικό σύμβουλο κ. Χρήστο Χρηστάκη και τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Αμπατζόγλου.
Αιτία, σύμφωνα με την δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Χρηστάκη, την οποία έχει ήδη δημοσιεύσει η ΠΑΡΟΥΣΙΑ, είναι οι πράξεις και οι ενέργειες του Δημάρχου για το θέμα της επέκτασης των διυλιστηρίων της ΠΕΤΡΟΛΑ, εξέλιξη που χαρακτηρίζει αρνητική ο ανεξαρτητοποιηθείς δημοτικός σύμβουλος και την οποία χρεώνει, σύμφωνα με τη δήλωσή του στο Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Γιώργο Αμπατζόγλου.


Απαντώντας ο Δήμαρχος Ελευσίνας με δήλωση που δημοσιοποίησε σημειώνει ότι ο στόχος του κ. Χρηστάκη είναι η διάλυση του συνδυασμού ενώ ταυτόχρονα του χρεώνει μη σεβασμό στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Διοίκησης του Δήμου και συκοφάντηση του Δημάρχου.
Και καλά- καλά πριν στεγνώσει το μελάνι από την απάντηση του κ. Γιώργου Αμπατζόγλου ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος με νεώτερη δήλωσή του , σχολιάζοντας την απάντηση του Δημάρχου τον χαρακτηρίζει ως αξιόπιστο συνομιλητή των μεγάλων συμφερόντων της περιοχής και ενημερώνει ότι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούνη θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου όπου όλη η αλήθεια, όπως γράφει χαρακτηριστικά θα γίνει γνωστή στους πολίτες.
Όλα δείχνουν ότι η κόντρα θα έχει συνέχεια, μία αντιπαράθεση με φόντο τόσο την επέκταση της Πετρόλα, την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Χαλυβουργική όσο και τα ευρύτερα περιβαλλοντικά ζητήματα   της περιοχής.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των οι αυτοδιοικητικών παραγόντων.

 Απάντηση του Δημάρχου στην ανεξαρτητοποίηση του κ. Χρηστάκη

 «03 Ιουνίου 2009

 Με πικρία, αλλά χωρίς  καμιά έκπληξη, πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του κ. Χρηστάκη, διότι από καιρό είναι σε όλους γνωστό ότι ακολουθεί μια τακτική μη σεβασμού των συλλογικών αποφάσεων του συνδυασμού της διοίκησης του Δήμου και συκοφάντησης του Δημάρχου.
Όμως δημοτικός σύμβουλος εκλέχτηκε χάρη σε αυτό το συνδυασμό.
Όμως Αντιδήμαρχος έγινε 4 φορές χάρη στην υπογραφή του Δημάρχου.
Όταν στο παρελθόν άλλοι σύμβουλοι επέλεγαν την οδό της ανεξαρτητοποίησης, τους καλούσε δημόσια να παραιτηθούν, γιατί το αξίωμα το απέκτησαν χάρη του συνδυασμού. Για τον ίδιο όμως έχει άλλη άποψη.
Για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής (Χαλυβουργική, ΕΛΠΕ, Μελετάνι, Σίντρα κλπ) ο κ. Χρηστάκης έκανε μια παγκοσμίου κλίμακας ανακάλυψη. Οτι δήθεν την ευθύνη δεν την έχουν οι Υπουργοί και οι υπηρεσίες που δίνουν τις άδειες αλλά ο Δήμαρχος.
Ο Δήμαρχος όμως:

  • υπήρξε ο μόνιμος εισηγητής των ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσαν περιβαλλοντικά θέματα.
  • σε κάθε κινητοποίηση όργωνε την Λαϊκή, τα Σχολεία, τις Λαϊκές Συνελεύσεις.
  • αν και γνώστης επί 30 χρόνια των θεμάτων, για την αξιολόγηση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, αποδέχτηκε όλους τους αξιολογητές και δικηγόρους που έφερε ο κ.Χρηστάκης και τους πλήρωσε αδρά.

Ολοι οι αξιολογητές συμφωνούν ότι το πρώτο πρόβλημα είναι η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Χαλυβουργικής, αλλά ο κ.Χρηστάκης έπνιξε το συμπέρασμα αυτό.
Ο κ. Χρηστάκης ενδιαφέρθηκε κυρίως για την πολιτική διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων, με πολιτικό στόχο να διαλύσει τον συνδυασμό και να διασπάσει το μέτωπο Νομαρχίας και Δήμων.
Επί σχεδόν 2 χρόνια κατέβαλε κάθε προσπάθεια, ώστε να υποχρεώσει το Δήμαρχο να καταγγείλει τον Νομάρχη για δήθεν παρανομίες. Ο ίδιος όπως πάντα προσπαθούσε να κρυφτεί πίσω από τον Δήμαρχο και δεν έπαιρνε την ευθύνη των απόψεών του.
Τώρα που άρχισαν να εκδίδονται οι δικαστικές αποφάσεις φαίνεται ότι η θεωρία του για παρανομίες της Νομαρχίας καταρρέει.
Επέλεξε τον δρόμο της ταραχώδους ανεξαρτητοποίησης και θα επιδιώκει να δημιουργεί συνεχώς θόρυβο γύρω από το άτομό του.
Ούτε ο πρώτος είναι, ούτε ο τελευταίος».
                                             

Απάντηση του κ. Χρηστάκη στις δηλώσεις του Δημάρχου Ελευσίνας

 «Ελευσίνα 3/6/09

Δεν με εκπλήσσει καθόλου το γεγονός ότι δύο μόλις ημέρες μετά την σκόπιμη διαρροή στον τύπο από τα ΕΛΠΕ της δυσμενούς απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μεγάλο θέμα της γιγάντωσης του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ, ο Δήμαρχος της πόλης τηρώντας απαράμιλλη σιγή ιχθύος  δεν αισθάνεται καμιά υποχρέωση να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες για τις δυσάρεστες αυτές εξελίξεις ούτε να εξαγγείλει κανένα τρόπο αντίδρασης. 
 
Με χρονική καθυστέρηση μιας βδομάδας επέλεξε σήμερα να απαντήσει στην δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου για να «σκεπάσει» το μεγάλο αυτό γεγονός και τις ευθύνες του.
Αντί να ζητήσει δημόσια να τεκμηριώσω τους ισχυρισμούς μου εναντίον των πράξεων και των ενεργειών του  επιδίδεται σε μια ενδεικτική του πολιτικού του ήθους ανακοίνωση. Με περισσή έπαρση αλλά και ύφος ιδιοκτήτη του Συνδυασμού, του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής επιχειρεί να αποπροσανατολίσει και να γίνει τιμητής. Μάταια όμως!
 
Όση εξουσία κι αν χρησιμοποιήσει όση λάσπη κι αν εκτοξεύσει ο αυτάρεσκος «σοβαρός και αξιόπιστος συνομιλητής» των μεγάλων συμφερόντων της περιοχής, όλη η αλήθεια θα γίνει γνωστή στους πολίτες. Και όταν λέμε «όλη», εννοούμε όλη! Με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο, αρχής γενομένης από την Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσω μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Μέχρι τότε υπομονή…
 
Χρήστος Χρηστάκης»

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση