χαμογελο του παιδιού

«Ανοικτό» στο ευρύ κοινό το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού ¨Φιλιώ Χαϊδεμένου¨

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 14 Μαρτίου 2010 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Αυτοδιοίκηση, Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, Ευρετήριο ΟΤΑ, Νομός Αττικής, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων και συλλόγων -εντός και εκτός Λεκανοπεδίου- στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού ¨Φιλιώ Χαϊδεμένου¨, που στεγάζεται στον 1ο όροφο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ελληνισμού της Διασποράς ¨Ανδρέας Παπανδρέου¨ (Δεκελείας 152).

Το τελευταίο διάστημα δεκάδες επισκέπτες έχουν παρακολουθήσει την έκθεση του Μουσείου με μαζικότερες τις παρουσίες του 1ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας, της ¨Ελληνικής Παιδείας¨, του προνήπιου του Παιδικού Σταθμού ¨Ήλιος¨, του Συλλόγου Σμυρναίων Νίκαιας, των Συλλόγων Μικρασιατών Καβάλας, Λαμίας, Πτολεμαϊδας και Ανατολικής Αττικής, του Συλλόγου Γυναικών Χαλκιάδων (Φάρσάλα), του Μορφωτικού Συλλόγου Δήμου Νέας Κίου, ενώ για το προσεχές χρονικό διάστημα έχουν προγραμματιστεί και αναμένονται οι επισκέψεις των σχολείων: ¨2ο Αρσάκειο Δημοτικό Ψυχικού¨, ¨Ιόνιος Σχολή¨, 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 1ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων, 3ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης και 2ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας καθώς και του Συλλόγου Προκοπιαίων Νέου Ηρακλείου.

Παράλληλα ιδιαίτερη σημασία έχουν οι συχνές πλέον επισκέψεις τουρκικών αντιπροσωπειών αλλά και μεμονωμένων ατόμων από τη γείτονα χώρα, όπως η πιο πρόσφατη της αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Ανταλλαγέντων της Συνθήκης της Λωζάνης (με έδρα στην Κων/πολη), με την πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του να ξεναγούνται στο μουσείο της γιαγιάς Φιλιώς και να εκφράζονται θετικά για την προσπάθεια που έχει γίνει σε αυτό.

Το Μουσείο της πόλης μας ανοίγει τις πύλες του και σταθερά -το τελευταίο διάστημα- γίνεται γνωστό όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά και εντός του συνόλου της Ελληνικής Επικράτειας.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, το Μουσείο ¨Φιλιώ Χαϊδεμένου¨, θα συμμετάσχει στην 4η Έκθεση Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού που διοργανώνεται στον ΟΛΠ το τριήμερο 16-18 Απριλίου

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση