χαμογελο του παιδιού

ΟΝΝΕΔ: Αποχωρεί και … προσχωρεί ο Κώστας Ιωάννου

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 19 Μαρτίου 2010 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Διαβάστε ακόμη..., ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του, από την εκλογική αναμέτρηση της 18ης Απριλίου για την ανάδειξη του Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του ο Κώστας Ιωάννου.

Παράλληλα όμως ανακοινώνει ότι συνεχίζει δυναμικά την εκλογική μάχη στο πλευρό του μέχρι πρότινος έτερου συνυποψήφιού του Βασίλη Αξιώτη.

«Δηλώνω ότι σε αυτή την εκλογική μάχη θα πάω μέχρι τέλους, μαζί με τον Βασιλη Αξιωτη», τονίζει ο Κώστας Ιωάννου.

Για τους λόγους που επιλέγει να συστρατευθεί στο πλευρό του Βασίλη Αξιώτη συγκεκριμένα ο Κώστας Ιωάννου και η παράταξή του αναφέρουν:

«Ο Βασίλης Αξιώτης είναι εκείνος, που:

1. Δεν τον προσέγγισε για συνεργασία.

2. Υποστήριξε την πρόταση του Κώστα Ιωάννου, για την αλλαγή στο καταστατικό, έτσι ώστε να ανοίξει η διαδικασία όπως ακριβώς είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

3. Είναι ο μικρότερος σε ηλικία. Οι άλλοι δύο συνυποψήφιοι είναι σε ηλικία (πάνω από 30 ετών) που σύντομα θα πάψουν να εκφράζουν την ηλικιακή ταυτότητα της νεολαίας, αφού ΟΝΝΕΔίτης είναι κάποιος μέχρι 32 ετών.

4. Όρθωσε αντιπολιτευτικό λόγο όταν χρειάστηκε ακόμα και στην ηγεσία του κόμματος όπως έγινε στην περίπτωση της γραμματείας νέας γενιάς. Και έγινε χρήσιμος στο κόμμα και την οργάνωση και όχι ευχάριστος όπως οι υπόλοιποι.

5. Προέρχεται από τη βάση της νεολαίας, όπως και ο Κώστας Ιωάννου, μακριά από τους μηχανισμούς.

6. Υπάρχει σύγκλιση απόψεων και θέσεων στα περισσότερα θέματα, των παρατάξεων  Αξιώτη και Ιωάννου, έτσι όπως έχουν εκφραστεί στις συνδιασκέψεις.

7. Η παράταξη Ιωάννου καταρχήν και η παράταξη Αξιώτη δέχτηκε και και δέχεται ανηλεή πόλεμο μέχρι και σήμερα για να μην καταθέσουν υποψηφιότητα μέχρι τέλους. Η αντιμετώπιση όμως κοινών προβλημάτων δημιουργούν δεσμούς συναγωνιστικότητας.

8. Σεβάστηκε πλήρως τις αρχές της ευγενούς άμμιλας και του υγιούς ανταγωνισμού στην μέχρι τώρα προεκλογική περίοδο».

Ο Κώστας Ιωάννου υπογραμμίζει ότι «οι δύο παρατάξεις από κοινού μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα, την μαχητικότητα και την ματάβαση της ΟΝΝΕΔ στην νέα εποχή όπου η βάση θα μπορεί να είναι κυρίαρχη χωρίς τους μηχανισμούς και τις αγκυλώσεις του παρελθόντως, για να μπορεί ο κάθε «Ιωάννου» του μέλλοντος να είναι υποψήφιος μέχρι τέλους».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Ιωάννου αφήνει αιχμές για την ΕΓ – ΟΝΝΕΔ αλλά και την ΚΕΦΕ για τις εκλογικές διαδικασίες κάνοντας λόγο για «καθεστωτική συμπεριφορά» και «συστημική τακτική».

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση