χαμογελο του παιδιού

Πρόγραμμα Εβδομάδας Λατρευτικής Μουσικής

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 18 Μαρτίου 2010 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Διαβάστε ακόμη.... Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Η Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την ευγενή συνεργασία των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης, Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως και της 9ης εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, που παραχώρησε τη χρήση του μνημείου Ροτόντα, διοργανώνουν την ΚΓ΄ Εβδομάδα Λατρευτικής Μουσικής από 21/3 έως 26/3/2010.
Η Εβδομάδα Λατρευτικής Μουσικής αποτελεί ένα μουσικοθρησκευτικό οδοιπορικό στο οποίο συμμετέχουν πολύ αξιόλογες χορωδίες, βυζαντινοί χοροί και εκλεκτοί ιεροψάλτες μονωδοί. Η υψηλή τέχνη των συμμετεχόντων, που αναδεικνύει την μεγάλη αξία των ύμνων, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των ναών δημιουργούν κλίμα κατάνυξης και ψυχικής ανάτασης, κατατάσσοντας τις εκδηλώσεις αυτές στα υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικά γεγονότα στην πόλη μας.
Κορωνίδα των εκδηλώσεων είναι η συμμετοχή στην Εβδομάδα Λατρευτικής Μουσικής του Συγκροτήματος Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης. Φέτος θα παρουσιάσει ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως ο Γιάννης Φέρτης και η Μαρίνα Ψάλτη, υπό την καλλιτεχνική δ/νση του Πάρη Γκούνα.
Συμμετέχουν επίσης η χορωδία του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Ι.Ν. Αγ. Θεράποντος και το Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας.
Η είσοδος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τη συναυλία του Συγκροτήματος Παραδοσιακής Μουσικής στις 23/3/2010, είναι με προσκλήσεις, οι οποίες θα διατίθενται στο Κέντρο Μουσικής Κουντουριώτου 17 στο λιμάνι (έναντι Ερυθρού Σταυρού), στο πολιτιστικό περίπτερο του Δήμου στην Καμάρα και στο εκδοτήριο στην Αριστοτέλους.
Πληροφορίες στο Κέντρο Μουσικής, τηλ.: 2310 538440, 538491, fax: 2310 541666.

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση