Εκπαιδευτικοί σκηνίτες για τα δίκια τους

Δημοσιεύθηκε από Συντακτική Ομάδα εφημ. "Παρουσία" στις 21 Απριλίου 2010 και καταχωρήθηκε στην κατηγορία Διαβάστε ακόμη.... Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή τη δημοσίευση μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να αφήσετε μία απάντηση ή ένα trackback σε αυτή την καταχώρηση

Εξω από τη Βουλή έχουν κατασκηνώσει από χθες το πρωί ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς δασκάλων και καθηγητών.
Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται γιατί με την εφαρμογή του νέου νόμου καταργούνται οι ωρομίσθιοι και από του χρόνου θα λέγονται αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου. Αυτό, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, «σημαίνει μείωση των κανονικών αναπληρωτών και όλοι θα είναι πλέον ωρομίσθιοι που θα λέγονται «αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου»».

«Αντί να γίνονται διορισμοί, υποχρεώνονται οι καθηγητές σε 5 ώρες υπερωρία και θεσπίζεται η υποχρεωτική δεύτερη ειδικότητα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών». Επομένως πάμε για ελάχιστους διορισμούς τα επόμενα 3-5 χρόνια. «Οσο για το μεταβατικό στάδιο διορισμών, οι ωρομίσθιοι λένε ότι αυτό θα απορροφήσει πολύ λίγους από όσους έχουν προϋπηρεσία πάνω από 24 μήνες και μόνο από αυτούς».

Τις κινητοποιήσεις ωρομισθίων και αναπληρωτών στηρίζουν με αποφάσεις τους και οι ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) που θα πραγματοποιήσουν από κοινού συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για το θέμα του πολυνομοσχεδίου. ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, ωρομίσθιοι και αναπληρωτές θα συμμετέχουν στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενώ έχουν εξαγγείλει και 24ωρη απεργία για τις 4 Μαΐου.

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων θα πάρουν όμως και οι πανεπιστημιακοί. Η ΠΟΣΔΕΠ πρότεινε στον κλάδο διήμερη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου ζητώντας αύξηση των δαπανών για την παιδεία καθώς και να μη θιγούν τα μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

πηγή :Enet.gr

Αφηστε το σχολιο σας

Διαφήμιση